Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Star Wars, solosång eller traditionell brudmarsch?

Dela

Söndag 16 februari kl 18.00 kan alla giftassugna par ta del av en bröllopskonsert i Västerås domkyrka. Här ges smakprov på klassisk bröllopsrepertoar samt populärmusik för vigsel.

Kyrkbröllop kan se mycket olika ut – från det stora och pampiga till det lilla och intima. Gemensamt är att alla vigselpar avger sina löften inför Gud och förstås blir välsignade innan de går ut i livet tillsammans - men stunden i kyrkan kan få olika karaktär.

För dem som gifter sig i Svenska kyrkan ingår dessutom levande orgelmusik, vilket ger den där alldeles speciella känslan. Men vad ska en välja? I form av en musikgudstjänst presenteras därför ett brett utbud av orgelmusik och solosånger med vigseltema.

- Det finns mycket mer att välja mellan än Here comes the bride eller Mendelssohn - även om det inte är nåt fel på någon av dem. Det händer t ex  att vigselpar väljer den pampiga temamusiken från Star Wars-filmerna, berättar Peter Forsberg, präst i Västerås domkyrka.

Erfarna präster och kyrkomusiker finns också till hands att svara på frågor om både musiken och om hur själva vigseln går till.

- Även om inbjudan till ”Bröllopskonsert” riktats till de par som bokat in vigsel i Västerås kyrkor, är alla som tycker om festlig orgelmusik och vacker solosång välkomna, säger Forsberg.

 

”Bröllopskonsert” i Västerås domkyrka
Söndag 16 februari kl 18.00. Fri entré.

För mer information: Peter Forsberg, 021-81 46 46, peter.a.o.forsberg@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Hur en vigsel går till, berättar prästen Peter Forsberg mer om i samband med ”Bröllopskonsert” i Västerås domkyrka.
Hur en vigsel går till, berättar prästen Peter Forsberg mer om i samband med ”Bröllopskonsert” i Västerås domkyrka.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000 av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum