Svensk Handel

Stark aprilmånad för modehandeln

Dela
Svensk Handels Stilindex för april månad visar att den positiva trenden för modehandeln håller i sig. Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 43,2 procent i april jämfört med samma månad föregående år. Även skohandeln ökar rejält med 49,5 procent.
Butiker och e-handel April 2022-2021 April 2022-2019 Ackumulerat 2022/2021 Ackumulerat
2022/2019
Kläder

43,2 %

4,9 % 29,1 %  - 0,1 %
Skor 49,5 % - 22,8 % 19,8 %  - 26,5 %

Kommentarer från Svensk Handel

- Vi gläds åt att modehandeln, för tredje månaden i rad, uppvisar positiva siffror. Det är för många en välbehövlig återhämtning efter de stora tapp som skedde i samband med pandemin. Det uppdämda behovet av att köpa nya klädesplagg och skor som vi tidigare talat om ser vi nu effekterna av, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

- Av våra medlemmar får vi höra att kunderna nu på allvar hittat tillbaka till de fysiska butikerna vilket givetvis är glädjande. Modebutiker är ofta centralt placerade i våra städer och modehandelns återhämtning innebär därmed också ett stort lyft för städerna efter mer än två år av pandemi. Månadens siffror är alltså otvivelaktigt ett styrkebesked, säger Mats Hedenström.

- Högre kostnader till följd av bland annat ökade priser på råvaror och transporter riskerar att sakta ned den starka återhämtning vi nu ser. Men vi tror också att många nu kommer att uppdatera sina garderober inför kommande skolavslutningar och andra högtider, vilket bådar gott för handeln, avslutar Mats Hedenström.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Sofia Larsen. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum