Volkswagen Personbilar

Stark avslutning av Volkswagen

Dela

2019 blev ännu ett bra år för Volkswagen på den svenska marknaden. Bilmärket blev återigen nummer ett bland svenska privatköpare. Laddhybriden Passat GTE var i december den populäraste laddbara bilen för tredje månaden i rad.

Passat GTE är Sveriges just nu populäraste laddbara bil.
Passat GTE är Sveriges just nu populäraste laddbara bil.
  • För andra året i rad: Volkswagen största märke bland svenska privatköpare
  • För tredje månaden i rad: Passat GTE den mest registrerade laddbara bilen
  • 2020: elbilsoffensiven tar ordentlig fart

När bilåret 2019 nu summeras står det klart att året var det tredje bästa någonsin för nya personbilar. På en marknad som uppgick till 355 704 nyregistrerade personbilar stod Volkswagen för 48 927 bilar (2018: 53 471 bilar), vilket betyder en marknadsandel på 13,8 procent (2018: 15,1 procent) och en fortsatt klar andraplats på marknaden i Sverige. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

I december registrerade Volkswagen 6 659 personbilar vilket var hela 148 % fler än samma månad 2018. Med 702 bilar toppade laddhybriden Passat GTE listan över laddbara bilar för tredje månaden i rad.

− Vi avslutar året mycket starkt tack vare hög produktion av för Sverige viktiga modeller. Våra förväntningar var höga på att nya Passat GTE skulle behålla ställningen som en riktig favorit hos svenska bilköpare och framför allt tjänstebilsförare. Och det har den verkligen gjort, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Nummer ett när svensken själv får välja

Försäljningen var stark för flera av Volkswagens viktigaste modeller. Golf (14 221 bilar), Tiguan (11 655 bilar) och Passat (8 907 bilar) lade beslag på platserna tre, fem och sex på 2019 års topplista.

För andra året i rad blev Volkswagen etta på marknaden för privatköpare med 18 209 nyregistrerade bilar.
− Att vi etablerat oss som nummer ett när svensken själv väljer bil är mycket glädjande och resultatet av en medveten fokusering på den marknaden, säger Sten Forsberg.

I mars är det Sverigepremiär för en helt ny generation av Golf. Den släpps för beställning inom kort och erbjuder för första gången mildhybridteknik. Senare släpps även två laddhybridversioner av nya Golf.

2020 ett laddat år

Under 2020 tar Volkswagens elbilssatsning ordentlig fart. Den nya elbilen ID.3 lanseras under sommaren och blir den första modellen från den helt eldrivna ID.-familjen.

− Det stora intresset för att förboka bilen och den välbesökta decemberturnén gör att vi tror att ID.3 har goda möjligheter att bidra till elbilens genombrott för många svenskar. Vi ser med spänning fram emot lanseringen av ID.3 och efterföljande ID.-medlemmar, fortsätter Sten Forsberg.

Nyligen höjde Volkswagen sitt produktionsmål för elbilar. Redan 2023 ska den årliga produktionen uppnå en miljon elbilar, vilket är två år tidigare än förutspått. År 2025 ska den årliga produktionen uppgå till 1,5 miljoner elbilar. Läs mer

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Passat GTE är Sveriges just nu populäraste laddbara bil.
Passat GTE är Sveriges just nu populäraste laddbara bil.
Ladda ned bild
Nya Golf har Sverigepremiär i mars.
Nya Golf har Sverigepremiär i mars.
Ladda ned bild
Nya elbilen ID.3 lanseras under sommaren.
Nya elbilen ID.3 lanseras under sommaren.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum