Universeum

Stark besökssommar för Universeum

Dela

Under sommaren besökte 204 000 personer Universeum, en ökning med hela 32 procent jämfört med 2018. Universeum befäster därmed sin position som en av Sveriges tio mest populära upplevelser – och Nordens mest besökta vetenskapscenter.

Under sommarmånaderna, den 1 juni t.o.m. 31 augusti, utforskade hela 204 000 människor Universeums unika miljöer med en mix av naturvetenskap och teknik. Detta innebär en kraftig ökning jämfört med föregående år då siffran under samma period var 155 000 besök.

– Vi ser ett ökat intresse för frågor som rör framtiden bland både barn och vuxna. För en hållbar utveckling behövs kunskap om till exempel digital teknik, biologisk mångfald och klimatet, och det får man på Universeum på ett inspirerande och lustfyllt sätt. Människors ökande vilja att bilda och engagera sig tror jag absolut påverkar våra besökssiffror, säger Eric Edblad, sälj- och marknadschef.

Utställningen Dinosaurs, med åtta dinosaurier i naturlig storlek, lär också ha bidragit till den starka sommaren. Sådana publikdragande upplevelser är viktiga på flera sätt menar Eric Edblad.

– Ett populärt och fascinerande ämne som dinosaurier är en fantastiskt bra ingång till naturvetenskapen – och vetenskap i stort. Dessutom skapar vi intresse för hela science center-branschen. Ju fler vi når, desto större blir vårt gemensamma bidrag till samhället. Nu ser vi fram emot en spännande höst med nya utställningen Rymdresan som säsongens stora nyhet. Där blickar vi både bakåt i historien och in i den outforskade framtiden.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en av de tio mest besökta attraktionerna i Sverige med över en halv miljon besökare varje år. I våra lärmiljöer utforskar barn och vuxna världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet.

Genom vårt arbete stöttar vi utbildningssystemet och stärker kompetensförsörjningen. Tillsammans med grundare, donatorer och samarbetspartners arbetar vi för ett livslångt lärande och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Universeum siktar mot rymden med akademi och näringsliv13.9.2019 15:10:00 CESTPressmeddelande

Hoppa på månen, pricka Mars med en rymdfarkost och svischa förbi stjärnor och svarta hål i det digitala planetariet. Imorgon öppnar Rymdresan, Universeums helt nya utställning om människan och rymden. Redan idag offentliggör Universeum ett nytt partnerskap: GKN Aerospace ansluter till vetenskapscentrets satsning på att öka kunskaperna om rymden liksom kännedomen om rymdindustrins betydelse för en hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum