Järfälla Kommun

Stark ekonomi och stark tillväxt i Järfälla

Dela

Järfälla har även fortsättningsvis en stark tillväxt. Årsprognosen för kommunen visar en ekonomi i balans. Soliditeten förstärks kraftigt jämfört med förra året. Exploateringsverksamheten visar positivt resultat med cirka 381 mnkr, vilket kommer att användas för byggande av infrastruktur, nya skolor, förskolor och äldreboenden.

Järfälla fortsätter att präglas av en stark inflyttning. Antalet invånare har ökat med 884 till och med juni. Antalet färdigställda och påbörjade bostäder har också ökat mer än vid samma tidpunkt de två föregående åren.

– God ordning i ekonomin är en viktig förutsättning för att klara servicen till medborgarna och tillväxten, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Här kan du läsa Järfälla kommuns delårsrapport per augusti 2017.

Mer information

Anette Ömossa, ekonomidirektör, anette.omossa@jarfalla.se, 08-580 285 25

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070 002 33 92

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum