Järfälla Kommun

Stark ekonomi och stark tillväxt i Järfälla

Dela

Järfälla har även fortsättningsvis en stark tillväxt. Årsprognosen för kommunen visar en ekonomi i balans. Soliditeten förstärks kraftigt jämfört med förra året. Exploateringsverksamheten visar positivt resultat med cirka 381 mnkr, vilket kommer att användas för byggande av infrastruktur, nya skolor, förskolor och äldreboenden.

Järfälla fortsätter att präglas av en stark inflyttning. Antalet invånare har ökat med 884 till och med juni. Antalet färdigställda och påbörjade bostäder har också ökat mer än vid samma tidpunkt de två föregående åren.

– God ordning i ekonomin är en viktig förutsättning för att klara servicen till medborgarna och tillväxten, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Här kan du läsa Järfälla kommuns delårsrapport per augusti 2017.

Mer information

Anette Ömossa, ekonomidirektör, anette.omossa@jarfalla.se, 08-580 285 25

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070 002 33 92

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum