Norrköpings kommun

Stark företagstillväxt ställer krav på kommunens service

Dela

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet av Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Resultatet från rankingen presenteras under hösten 2018 och baseras bland annat på en enkätundersökning vars resultat nu kommit.

Bild: Norrköpings kommun
 

– Tillsammans inom kommunen satsar vi på att underlätta för företagen i Norrköping. Vi har prioriterat vår service, bemötandet från politiker och tjänstemän men än är vi inte klara. Vi har mycket arbete framför oss vilket också enkätsvaren visar på, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd, Norrköpings kommun.

Enkätundersökningen visar att Norrköping ökar något mer än rikssnittet gällande det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen. Norrköpings kommun tar ett starkt kliv framåt vad gäller satsningar på infrastruktur och logistik, men behöver fortsätta arbetet med attityder, service, information, upphandlingsfrågor och tillgång på kompetent och kunnig personal.

– Företagen i vår kommun har en mycket stark tillväxt och Norrköping är oerhört intressant ur ett etableringsperspektiv. Det ställer stora krav på oss som kommun i vår myndighetsutövning, service och bemötande. Vi är mycket ödmjuka inför det resultat som enkäten visat och vi arbetar för att ge företag och kommuninvånare en snabb, god och bra service. Till exempel inviger vi den 2 juli nya kontaktcenter vars uppdrag är att förenkla och förbättra kontakten med kommunen för företag och kommuninvånare, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun.

Länk till enkätresultaten på företagsklimat.se

Kontaktpersoner:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor
Telefon: 070-643 83 33

________________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum