Huddinge Kommun

Stark näringslivstillväxt i Huddinge

Dela

Näringslivet i Huddinge växer bättre än i både Stockholms län och i Sverige. Det visar en undersökning av utvecklingen från 2010 till 2016.

Undersökningen som genomförts av företaget Bisnode jämför utvecklingen i Huddinge kommun med andra jämförbara kommuner i Sverige. Undersökningen visar att tillväxtkraften i Huddinge är starkare och att antalet arbetstillfällen växer fram snabbare i Huddinge än i övriga landet. Huddinge hade en mycket stark tillväxt 2010 och när 2010 vägs in i analysen växer Huddinges näringsliv bättre än både Sveriges och Stockholms län.

– Vi ser nu att fler arbetstillfällen växer fram i södra Stockholm och här i Huddinge. Kommunen har snart en ny näringslivsstrategi som ska bidra till en fortsatt positiv utveckling och möjliggöra ännu fler jobb i Huddinge, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun.

Mellan 2011 och 2016 har antalet anställda ökat med 14 procent och antalet företag har ökat med 39 procent. Huddinge har den högsta företagstillväxten av de jämförda kommunerna, följt av Uppsala och Västerås. Framförallt är det mindre företag med mellan 10 och 50 anställda som växer. En utmaning för kommunen är möjliggöra för dem att växa.

– En utmaning som vi har framför oss är att möjligöra för dessa företag att växa ytterligare, bland annat finns ett stort behov av verksamhetsmark och lokaler. När det gäller lokaler ser vi stora utvecklingsmöjligheter i Flemingsberg. Vi arbetar också kontinuerligt med att förbättra vår service till företagen, säger Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun.

De branscher som växer snabbast i antal anställda är utbildning, hälso- och sjukvård, företagsservice och logistik. De branscher som växer snabbast i antal företag är utbildning, hälso- och sjukvård, besöksnäring samt bygg- och företagstjänster. Analysen visar att det finns goda möjligheter för företag inom tjänstesektorn att etablera sig i kommunen.

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av företaget Bisnode. Utvecklingen i Huddinge jämförs med utvecklingen i Sverige i stort, Stockholms län samt med Helsingborg, Linköping, Örebro, Västerås och Uppsala. Analysen fokuserar på perioden 2011-2016, men även 2010 har vägts in i delar av den.

För mer information kontakta:

Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun, 08–535 301 57

Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun, 08–535 313 93

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum