If Skadeförsäkring

Stark utveckling för If

Dela

Försäkringsbolaget If presenterar ett mycket starkt resultat för det tredje kvartalet 2021. Nordens största försäkringsbolag visar en tillväxt på 4,1 procent efter årets nio första månader.

Ifs koncernchef Morten Thorsrud
Ifs koncernchef Morten Thorsrud

God lönsamhet, kundtillväxt och en hög förnyelsegrad kännetecknar årets tredje kvartal för If.

– Vi är mycket nöjda med resultatet och vår stabila, goda utveckling. Det finns fortfarande positiva effekter av pandemin i vårt resultat, bilskadorna är färre och resandet fortfarande på en lägre nivå än tidigare, men det är tydligt att vi är på väg ur pandemin. If är väl positionerat för ”det nya normala”, säger Ifs koncernchef Morten Thorsrud.

Färre stora skador än vanligt bidrog till det goda kvartalsresultatet. Samtidigt drabbades flera av Ifs största företagskunder av de stora översvämningarna i Tyskland i juli.

– Något som vi följer nära framöver är inflationen. På vissa områden är utvecklingen närmast explosionsartad och det är viktigt för oss att följa de nya prisnivåerna, säger Thorsrud.

Koncernresultat för tredje kvartalet

Koncernens resultat för tredje kvartalet 2021 visar en fortsatt stark utveckling för Nordens största försäkringsbolag. Ca 1 procentenhet av totalkostnadsprocenten kan relateras till positiva effekter av pandemin.

  • Totalkostnadsprocenten för tredje kvartalet är 80,2 (82,9 under Q3 2020) För årets första nio månader var totalkostnadsprocenten 80,8 (82,4 2020).
  • Tekniskt resultat för kvartalet är 2 448 MSEK (2 036).
  • Premieinkomst under kvartalet var 10 536 MSEK (10 211).
  • If har totalt en premietillväxt på 3,3 procent för kvartalet och 4,1 procent för årets första nio månader.
  • Investeringsresultatet visar en vinst under tredje kvartalet med 294 MSEK (542).

 

Det svenska resultatet

If fortsätter den goda utvecklingen på den svenska marknaden med 4,9 procents tillväxt efter årets första nio månader. Lägre nybilsförsäljning än vanligt under tredje kvartalet i Sverige gör att tillväxten är något lägre detta kvartal (0,4 procent) än under årets första halva.

  • Premieinkomsten under tredje kvartalet var 4 219 MSEK (4 212 MSEK under Q3 2020).
  • Det tekniska resultatet landade på 929 MSEK (988 MSEK)
  • Totalkostnadsprocenten för Q3 var 78,3 (76,3) och efter årets första nio månader 76,3 (72,7)

Här kan du läsa mer om Ifs ägare Sampos resultat, samt få mer information om Ifs resultat.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ifs koncernchef Morten Thorsrud
Ifs koncernchef Morten Thorsrud
Ladda ned bild

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum