Navet

Starkt år för maskinentreprenörerna – men framtiden är osäker

Dela

2021 har varit ett mycket bra år för maskinentreprenörerna, det visar Navet Analytics decemberrapport på uppdrag av branschorganisationen Maskinentreprenörerna.

2021 har varit ett mycket bra år för maskinentreprenörerna, det visar Navet Analytics decemberrapport på uppdrag av branschorganisationen Maskinentreprenörerna.

Läget i branschen mäts med MEKO, maskinentreprenörernas konfidensindikator. I november hade indikatorn utvecklats positivt både jämfört med november 2019 och 2020, vilket speglar en positiv anda i branschen. Företagen är dock osäkra på hur utvecklingen kommer att se ut framöver. Företagandet är beroende av långsiktigt stabila villkor och just nu saknas detta.

Jens Linderoth, analysansvarig på NAVET Analytics kommenterar. Trots det positiva resultatet brottas företagen med flera utmaningar: stigande bränslepriser, svårigheter att rekrytera samt osäkerhet kring cementförsörjningen. Det leder till en försiktighet när företagen blickar framåt.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum