Navet AB

Starkt år för maskinentreprenörerna – men framtiden är osäker

Dela

2021 har varit ett mycket bra år för maskinentreprenörerna, det visar Navet Analytics decemberrapport på uppdrag av branschorganisationen Maskinentreprenörerna.

2021 har varit ett mycket bra år för maskinentreprenörerna, det visar Navet Analytics decemberrapport på uppdrag av branschorganisationen Maskinentreprenörerna.

Läget i branschen mäts med MEKO, maskinentreprenörernas konfidensindikator. I november hade indikatorn utvecklats positivt både jämfört med november 2019 och 2020, vilket speglar en positiv anda i branschen. Företagen är dock osäkra på hur utvecklingen kommer att se ut framöver. Företagandet är beroende av långsiktigt stabila villkor och just nu saknas detta.

Jens Linderoth, analysansvarig på NAVET Analytics kommenterar. Trots det positiva resultatet brottas företagen med flera utmaningar: stigande bränslepriser, svårigheter att rekrytera samt osäkerhet kring cementförsörjningen. Det leder till en försiktighet när företagen blickar framåt.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.

Följ Navet AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum