Solna stad

Stärkt barnperspektiv med Lilla boken om socialtjänsten

Dela

Socialförvaltningen i Solna stad fortsätter att utveckla arbetet med att stärka barnperspektivet i mötet med barn, unga och familjer. Nu finns Lilla boken om socialtjänsten, som ska bidra till mer trygghet när barn och barnfamiljer möter socialtjänsten.

Nu har Lilla boken om socialtjänsten kommit. Boken riktar sig till barn i åldern 3 till 8 år och är en lättläst folder på åtta sidor, med illustrationer där barn, föräldrar och medarbetare ritats som nallebjörnar. Syftet med boken är på ett tryggt och enkelt sätt förklara vad ett besök på socialtjänsten kan handla om.

– Lilla boken om socialtjänsten är framtagen utifrån ett tydligt barnperspektiv. Boken är ett led i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på socialförvaltningen i Solna stad, för att säkerställa att även de yngre barnen inkluderas i ett tryggt sammanhang, och att deras röster blir hörda, säger Arion Chryssafis, socialnämndens ordförande, Solna stad.

Utvecklingsarbete för att säkerställa barnperspektivet

Böckerna används tillsammans med andra verktyg och arbetssätt för att inkludera barnen och skapa så trygga förutsättningar som möjligt. Socialförvaltningen bedriver ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att trygga barnperspektivet. Till exempel används ett arbetssätt som kallas för Signs of Safety, som bygger på delaktighet från föräldrar, barn och nätverk. Där kan ord, bilder och berättelser bidra till minskad oro för barn och unga vid till exempel en säkerhetsplanering.

Mina föräldrar tycker olika – hur blir det för mig?

Förutom Lilla boken om socialtjänsten finns även boken Mina föräldrar tycker olika – hur blir det för mig? som beskriver hur det går till på familjerätten. Böckerna kan både användas under ett möte och till exempel läsas för barnen. Därefter får barnen förstås ta med böckerna hem.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum