Marketplace Borås

Stärkt innovationskraft för modeföretag

Dela
Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons
Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons

Nu vill vi se vad som finns för spännande idéer och möjligheter att utveckla inom modebranschen. ADA arrangerar därför ett innovationslabb med modetema, i samarbete med Marketplace Borås. Vi vill helt enkelt hjälpa deltagarna att stärka sin innovationskraft, vilket kan handla om såväl att utveckla produkten/tjänsten, förfina kundens helhetsupplevelse eller att finna nya positioner på marknaden.

Innovationslabbets workshop vänder sig till små och medelstora modeföretag med tillväxtambition som vill stärka sin innovationsförmåga. Tillika vänder den sig till alla slags kreatörer som är intresserade av att djupdyka i modebranschens utmaningar. Tillsammans arbetar deltagarna i labbet utefter en metod som går ut på att enklare få till innovationsarbetet, och översätta kundbehov till lösningar. Vi designar innovationslabbets upplägg noggrant, och vi ser till att det både finns modeföretag, kreatörer och de eventuella andra experter som behövs i alla grupper.

Under själva workshopen utvecklas sedan de olika idéerna tillsammans vi i förhand bjudit in till varje bord till användbara lösningar. Efter att först ha kartlagt och identifierat de medverkande företagens möjligheter och utmaningar så lägger vi tillsammans upp prioriteringar och vilka premisser workshopen skall utgår ifrån. Vilka effekter labbet har fått för de medverkande företagen följs upp i efterhand.

Workshopen äger rum på Textile Fashion Center i Marketplace Arena den 7 och 8 juni klockan 09.00 till 12.00 och är gratis.

Läs mer här: http://www.marketplaceboras.se/valkomna-till-innovationslabb-for-mode/
Sista anmälningsdag är den 24 maj.

Innovationslabbet arrangeras av ADA på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons
Bild: David Goehring/Flickr Creative Commons
Ladda ned bild

Länkar

Om

Marketplace Borås
Marketplace Borås
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

+46 723311650http://www.texsweden.se

Marketplace Borås grundar sig i viljan att skapa ett nätverk och affärsklimat för textil tillväxt i Sverige.

Marketplace Borås bildades för att driva samverka för fortsatt utveckling av den textila branschen, förvalta det lokala arvet av handel och entreprenörsanda.

Medlemskap är öppet för privata företag, statliga och offentliga verksamheter inom mode, textil och närliggande branscher. Även branschorganisationer välkomnas som medlemmar.

Verksamheten är i ständig utveckling och ska tillgodose medlemmarnas önskemål, samt utvecklas kundorienterat utifrån de behov som selekteras.

Följ Marketplace Borås

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Marketplace Borås

à la London tillbaka i Borås!28.11.2017 15:39:00 CETPressmeddelande

Efter att ha lockat ca 1500 personer till Textile Fashion Center 2015 återvänder á la London designmarknad till Borås nu på lördag den 2 december. à la London har sedan 2010 gett tiotusentals Göteborgare chansen att uppleva de allra bästa designtalangerna. à la London samlar i år ca 70 av framtidens designstjärnor på Textile Fashion Center för en sprudlande marknad fylld av ny, spännande design. Här hittar man mode, konst inredning, smycken, väskor, keramik och mycket mer. Think big, shop small - and support dig dreams! -"à la London vill stötta småskalig design och upcoming designers. Därför samlar vi designers som vi tror på, främst lokala, men även nationella och internationella guldkorn, säger Mattias Rask en av grundarna av á la London. - " Textile Fashion Center är en perfekt arena för vårt koncept och boråsarna verkade uppskatta vad vi erbjöd 2015 så vi är glada att återigen få komma tillbaka hit. -" á la Londons koncept passar Textile Fashion Center som handen i handsken, säger

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum