Huddinge kommun - politik

Stärkt mottagningsarbete för en lyckad integration

Dela

Under våren har tusentals ukrainska flyktingar sökt skydd i Sverige och många har kommit till Huddinge. Tack vare att kommunen har en välskött ekonomi kan koalitionen nu satsa 1,5 miljoner extra på att stärka mottagningsarbetet med fokus på arbetsmarknadsinsatser.

- Att kunna göra en extra satsning på mottagningsarbetet kan innebära att fler tar sig snabbare ut i arbete och etablerar sig i samhället. Jag tror att det är bra att få till en så normal vardag som möjligt när man har flytt ifrån krig och elände, säger Hampus Holmgren (M), gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens ordförande.

Satsningen på mottagningsarbetet kommer också innefatta hälsoförebyggande arbete samt stärkt språk- och samhällsorientering.

- Personer som flytt ifrån krig bär ofta med sig trauman och psykisk ohälsa är inte ovanligt bland flyktingar. Att arbeta hälsoförebyggande och ge stöd i ett tidigt skede minskar lidandet för den enskilde samtidigt som det ökar möjligheterna till en lyckad integration. Därför är det viktigt att kombinera arbetsmarknadsinsatser med hälsoförebyggande arbete, fortsätter Hampus Holmgren (M).

Satsningen på stärkt mottagningsarbete är en del av det budgettillägg på totalt 34 miljoner som koalitionen presenterar i samband med delårsbokslutet. Beslut tas i kommunfullmäktige den 13 juni.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ola Jacobsen
Foto: Ola Jacobsen
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum