Studentlitteratur AB

Starkt resultat för Studentlitteratur under pandemiåret 2021

Dela

Studentlitteraturs goda utveckling fortsätter. När koncernens årsbokslut för 2021 nu offentliggörs redovisas en årsomsättning på 439 miljoner kronor samt ett resultat på 58,5 miljoner, vilket är en resultatökning med 6,2 procent mot föregående år.

– Vårt fina resultat visar att Studentlitteratur står starkt och vi befäster vår ställning som Sveriges ledande utbildningsföretag – och detta även under ett utmanande pandemiår, kommenterar VD Stefan Persson och utvecklar:

– Resultatet ger oss goda förutsättningar att fortsätta utveckla och återinvestera i verksamheten med ett antal nya projekt och satsningar mot universitet och högskola, skola samt inom kompetensutveckling.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med utgivning av läromedel för skola, kurslitteratur för universitet och högskola samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Förlaget står bakom bland annat läromedelsserien Favorit matematik och kurslitteraturklassiker som Omvårdnadens grunder samt Sveriges Lag. Även Nypon och Vilja förlag med lättläst litteratur för barn, unga och vuxna är sedan 2018 en del av Studentlitteratur.

– Jag är också stolt över hur våra medarbetare ställde om för att svara upp mot de utmaningar som följde i spåren av pandemin med allt från hemarbete, inställda utbildningsmässor, global pappersbrist till ett utbildningssystem huvudsakligen baserat på distansundervisning.

Framåt ser Stefan Persson fortsatt fokus på tillväxt både organiskt och via förvärv för att stärka bolagets marknadsposition.
– Vi ser framför oss fortsatta investeringar för att kunna utveckla nya digitala plattformar och produkterbjudanden.

STUDENTLITTERATUR 2021 I SAMMANDRAG
Av Studentlitteraturs årsredovisning 2021 framgår att koncernens totala omsättning ökade till 439 miljoner kronor (422 mkr). Resultatet efter finansiella poster hamnade på 58,5 miljoner kronor (55,1 mkr) vilket gav en rörelsemarginal på 13,8 procent (13,5). Soliditeten var även den fortsatt stark, 53,2 procent (51,1).

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta: 

Stefan Persson, VD Studentlitteratur
stefan.persson@studentlitteratur.se
046-31 22 77

Länk till hela årsredovisningen 2021

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Nytt pris för bästa rättsteoretiska examensarbete23.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När David Reidhav slutade som lektor i allmän rättslära vid Lunds universitet 2019 avtackades han av kollegor vid juridiska fakulteten med boken Juridiska grundbegrepp – Vänbok till David Reidhav (Studentlitteratur, 2019). David var en mycket uppskattad lärare i rättsteori och boken används nu som kurslitteratur på den kurs på juristprogrammet där David undervisade. I boken medverkar 14 lärare i rättsteori som kapitelförfattare och all royalty går till ett nyinstiftat pris: David Reidhavs pris för bästa rättsteoretiska examensarbete. Den 3 juni 2022 delas det ut för första gången.

Författarna till Grundvattenboken vill öka kunskapen om en av vår tids viktigaste frågor21.3.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Grundvatten ger dricksvatten, skyddar ekosystemen och skapar stabilitet i marken. Samtidigt hotas grundvattnet av överutnyttjande, kemikalier och klimatförändringar. De generella kunskaperna om grundvatten är bristfälliga i samhället och det har länge saknats ett standardverk i ämnet på svenska universitetsutbildningar. Det vill författarna bakom Grundvattenboken ändra på. Boken samlar landets främsta specialister och forskare i hydrogeologi och har som mål att höja kunskapsnivån i en av vår tids viktigaste frågor. Grundvattnet uppmärksammas extra av Lunds universitet under Världsgrundvattendagen 22 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum