Uppsala kommun

Start för nominering till årets pedagogiska priser för förskola och skola

Dela

Nu är det dags att nominera till Uppsala kommuns årliga utdelning av pedagogiska priser. Priserna går till engagerade och inspirerande pedagoger och skolledare som utvecklar lärandet och skapar en trygg lärmiljö för barn och elever.

De pedagogiska priserna är ett sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare. Foto Johnér
De pedagogiska priserna är ett sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare. Foto Johnér

Kommunen delar varje år ut pedagogiska priser till tre pedagoger och en skolledare inom förskola och skola, priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor. Kollegor, elever och vårdnadshavare kan skicka in nomineringar från mitten av maj till sista september.
– De pedagogiska priserna är ett av kommunens sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare som dagligen arbetar med att utveckla varje barns unika förmågor oavsett förutsättningar. Det pågår ett fantastiskt arbete ute i verksamheterna och jag ser med glädje fram emot att få ta del av nomineringarna, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande utbildningsnämnden.

Kriterier för nominering
De fyra kriterier som bedöms för pedagoger är: väcka nyfikenhet och engagera, skapa en trygg miljö för lärande, utmana och ge självförtroende samt förmåga att bidra till att skolan utvecklas. Det pedagogiska ledarskapspriset bedöms utifrån tre kriterier: arbetsprocess, målbild och medarbetarskap med kvalitet, utveckling och måluppfyllelse i fokus.
– I år har vi en särskilt utmanande vårtermin där alla pedagoger har varit extra kreativa och fokuserade för att fortsätta bedriva kvalitativ undervisning under rådande pandemi. Alla gör ett fantastiskt jobb och därför hoppas vi på extra många nomineringar i år, säger Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör.

Priset är 8 000 kronor per pristagare. Förra årets pedagogiska priser gick till Trude Rosborg, förskollärare på Kims förskola, Sabina Danielsson, lärare på Vattholmaskolan, Oscar Hagberg, lärare på Jensen gymnasium och Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan och Ekuddenskolan. 2020 års pedagogiska priser delas ut vid en prisceremoni i samband med årets sista kommunfullmäktige den 14 december.

Nyckelord

Kontakter

Helena Hedman Skoglund (L), ordförande utbildningsnämnden
Mobil: 072-518 9294
E-post: helena.hedman-skoglund@uppsala.se

Susanna Olsson Casas, utbildningsdirektör
Telefon: 018-727 7999
Mobil: 076-697 7827
E-post: susana.olsson-casas@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se

Bilder

De pedagogiska priserna är ett sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare. Foto Johnér
De pedagogiska priserna är ett sätt att uppmärksamma skickliga förskollärare, lärare och skolledare. Foto Johnér
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum