Audi

Start start på 2020 för eldrivna Audi e-tron

Dela
Eldrivna Audi e-tron har haft en stark start på 2020. Under det första kvartalet levererades 635 bilar vilket gjorde den till 3:a på elbilstopplistan i Sverige enligt Bil Sweden. Audi e-tron blev också Audis tredje mest registrerade bil under kvartalet efter Audi A6 och Audi A4. Nu laddar märket för lanseringen av sin andra elbil, Audi e-tron Sportback, som redan börjat rulla in hos Audi-återförsäljarna.
Audi e-tron Sportback på väg till de svenska Audi-återförsäljarna
Audi e-tron Sportback på väg till de svenska Audi-återförsäljarna

Under det första kvartalet 2020 registrerades totalt 5638 elbilar i Sverige, vilket är en ökning med 38 procent jämfört med föregående år. Audi e-tron tog en pallplats som tredje mest registrerade modell med 635 bilar. Nu förbereder sig organisationen för lanseringen av märkets andra helt eldrivna modell – Audi e-tron Sportback.

-          Det är glädjande med det starka mottagandet som Audi e-tron fått på den svenska marknaden. Närmare 1300 kunder har redan valt att köra en Audi e-tron, och gör klimatnytta varje dag. Nu utökar vi modellprogrammet med vår andra elbil – Audi e-tron Sportback, säger Diego Ramos, chef för Audi Sverige.

Produktionen av Audi e-tron i Bryssel står för tillfället stilla, liksom för många andra tillverkare i Europa, men Audi-chefen ser ändå potential:

-          Våra återförsäljare har fortfarande bilar för snabb leverans. Vi har också en förhoppning om att kunna starta produktionen i slutet av månaden, men situationen är naturligtvis oviss i dagsläget. Vi måste alla ta hänsyn till och minska spridningen av Corona-viruset i första hand.

Utöver Audi e-tron Sportback står sportbilen Audi e-tron GT och suven Audi Q4 e-tron på tur för att lanseras inom ett år. En helt ny plattform, PPE, är också under utveckling. Men en utbyggd laddinfrastruktur är ett måste för en fortsatt omställning:

-          Sverige är ett stort land och laddinfrastrukturen måste gå hand i hand med introduktionen av rena elbilar. Vi välkomnar alla initiativ för att överbrygga långa avstånd, speciellt i norra Sverige, avslutar Diego Ramos.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Audi e-tron Sportback på väg till de svenska Audi-återförsäljarna
Audi e-tron Sportback på väg till de svenska Audi-återförsäljarna
Ladda ned bild
Pallplats för Audi e-tron på elbilstopplistan
Pallplats för Audi e-tron på elbilstopplistan
Ladda ned bild
Audi e-tron Sportback
Audi e-tron Sportback
Ladda ned bild
Audi e-tron
Audi e-tron
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,845  miljoner nya bilar 2019. Företaget omsatte 59,2 miljarder euro 2018 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 17 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Räkenskapsåret 2022: Rekordresultat för Audi17.3.2023 12:54:08 CET | Pressmeddelande

Audi-koncernen avslutade räkenskapsåret 2022 med ett rekordresultat under ett år då företaget fortsatte sin omställning mot att bli en ledande leverantör av uppkopplad, helt elektrisk premiummobilitet. Omsättningen steg med 16,4 procent till rekordhöga 61,8 miljarder euro samtidigt som rörelseresultatet steg med nästan 40 procent till rekordhöga 7,6 miljarder euro. Rörelsemarginalen steg till 12,2 procent och nettokassaflödet nådde 4,8 miljarder euro, den näst högsta siffran i företagets historia. Nyckelfaktorer bakom årets starka finansiella resultat var, en konsekvent krishantering under ett år präglat av många globala utmaningar, en bra prisposition och starka resultat från Bentley, Lamborghini och Ducati. Under 2022 ökade även antalet helt eldrivna modeller kraftigt. Med början i Q6 e-tron startar Audi under 2023 dessutom den största produktoffensiven i företagets historia. Audi Q6 e-tron är den första eldrivna modellen som baseras på Premium Platform Electric (PPE).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum