Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Start Your Impossible Camp – nu dags för Östersund

Dela

Den 17-20 januari 2019 kommer det efterlängtade lägret för blivande idrottare till Östersund. Campen arrangeras samma vecka som World Para Nordic Skiing World Cup och ger möjlighet att prova på många olika parasporter under 3 dagar.

Campen hålls under ledning av engagerade och kunniga ledare från flera lokala idrottsföreningar som står som medarrangörer av campen.  I Östersund erbjuds deltagarna möjlighet att prova på både inomhus- och utomhusidrotter.

– Vi vill skapa möjligheten att utöva sport tillsammans med andra i samma situation och få fler personer att ta del av svensk parasport. Med hjälp av tät kontakt med de lokala klubbarna vill vi skapa en naturlig väg in i föreningslivet och en framtida idrottskarriär. Start Your Impossible Camp har blivit ett viktigt verktyg för oss att nå ut till fler, säger Stefan Jansson – som är flerfaldig Paralympier i rullstolsrugby samt rekryteringsansvarig för Parasport Sverige.

Utöver deltagare och ledare finns några av våra största stjärnor på plats för att inspirera morgondagens aktiva. Två av de är Maja Reichard, Paralympisk guldmedaljör i simning i London 2012 och  Zebastian Modin. Zebastian som är hemmahörande i Östersunds SK och svensk silvermedaljör i Paralympics i PyeongChang 2018 ser fram emot att få peppa lägerdeltagarna på hemmaplan:

– Det är jätteviktigt att det finns tillfällen för alla att prova på olika idrotter. Jag älskar ju längdskidåkning men har också hållit på med andra idrotter och ju fler idrotter du får möjlighet att prova, desto större chans att du fastnar för något som du verkligen gillar och som ger dig nya roliga utmaningar och en väg att utvecklas, säger Modin.

På söndagen arrangeras också en speciell utmaning på Östersunds Skidstadion där Zebastian Modin utmanar sin egen nyblivna ledsagare Emil Jönsson. Det blir speciellt och en ny utmaning för Emil. Tidigare i år har bland annat Paralympiern Anna-Carin Ahlquist utmanat Jan-Ove Waldner i bordtennis. Det var en riktigt jämn utmaning och nu hoppas Start Your Impossible Camp på att kunna bjuda på något liknande.

Start Your Impossible Camp är ett läger för barn, unga och vuxna som är intresserade av att testa parasport eller fortsätta utvecklas i sin befintliga parasport. Under varje år arrangerar Sveriges Paralympiska Kommitté sex läger runt om i Sverige för att få personer med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå. 

Under campen i Östersund får deltagarna prova på följande idrotter:

  • Längdskidor
  • Skidskytte
  • 5-a-side fotboll
  • Paraishockey
  • Rullstolstennis
  • Rullstolscurling 
  • Alpin skidåkning (i Åre)

Mer information:

http://paralympics.se/event/start-your-impossible-camp-ostersund/

Kontakt vid frågor:

Stefan Jansson, rekryteringsansvarig för Parasport Sverige, 076-128 19 80

Simon Hedström, Parasport Jämtland-Härjedalen 010-476 42 38

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Urpremiär för Girl edition av succén Start Your Impossible Camp – i Stockholm den 8–9 juni5.6.2019 04:00:00 CESTPressmeddelande

Start Your Impossible Camp är ett läger för barn, unga och vuxna som är intresserad av att testa någon ny parasport eller fortsätta utvecklas i sin befintliga parasport. Det unika den 8-9 juni är att lägret hålls endast för tjejer. Med det här lägret är förhoppningen att fler tjejer får upp ögonen för parasport och i sin tur startar sin resa in i idrottsvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum