Linköpings kommun

Startskott för Linköpings nya simhall

Dela

På onsdagen togs ett första ”spadtag” för bygget av Linköpings nya simhall. Under ceremonin hälldes vatten i en cylinder upp till nivån ”spadtag”. Under byggets gång kommer cylindern fortsatt att fyllas med vatten för varje etapp som slutförs.

– Det känns bra att bygget av den nya simhallen nu äntligen har kommit igång. Linköpingsbor, besökare och inte minst simsporten behöver och förtjänar en modern simhall och dagens spadtag tar oss ett steg närmare just detta, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).
 
Den nya simhallen blir en plats för möten, nöje och rekreation för Linköpingsborna och innebär startskottet på omvandlingen av Folkungavallen.
 
– Med detta spadtag påbörjas nu omvandlingen av området som är gamla Folkungavallen. Simhallen blir en viktig mötesplats i det nya bostadsområde som inom kort växer fram här, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
 
Simhallen blir också ett attraktivt besöksmål samtidigt som den skapar goda förutsättningar för att utveckla simsporten men också för att utöva motion, en simhall tillgänglig för alla.
 
– Det är mycket glädjande att vi nu kan komma igång med byggnationen av en ny simhall. Vi ser fram emot att tillsammans med Linköpings kommun och Serneke Bygg AB få möjlighet att uppföra den nya simanläggningen för alla Linköpingsbor, säger Micael Antamo, vd Lejonfastigheter.
 

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum