SkogsstyrelsenSkogsstyrelsen

Startskott för unik miljösatsning i våtmarker och vattendrag

Dela

Den här veckan tas ett rejält avstamp i arbetet med att restaurera och säkra upp framtiden för sjöar och våtmarker över hela landet. Efter att EU beviljat Sverige 150 miljoner kronor till satsningen, går startskottet på en stor kick-off där alla aktörer finns på plats.

– Äntligen får vi köra igång på allvar med alla aktiviteter som är planerade och få med alla partners som behövs. De kommer från norr till söder, från myndigheter, skogsägarföreningar och ideella föreningar och med kick-offen ger vi tydliga signaler att projektet nu rullar igång på allvar, säger Gunilla Oleskog

Skogsstyrelsen fick tidigare i höstas tillsammans med Naturvårdsverket och Havs- och vattenmyndigheten, stöd ur EU:s miljöprogram Life, Nature. Projektet är unikt för Sverige. Pengarna ska till en början gå till knappt 30 särskilt utpekade bäckar, älvar, sjösystem och våtmarker över hela landet.

Men hur ska det genomföras? Vilken betydelse får det för miljön? Hur blir vi bättre? Hur ska varje aktör bidra? På kick-offen finns en stor mängd aktörer på plats, bland annat representanter från skogsägarföreningarna från länsstyrelser, centrala myndigheter och andra organisationer. Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist deltar under förmiddagen den 9:e.

Var?
World trade center, Stockholm, Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1, Lokal: Manhattan.

När?
8e till 9:e februari.
Mellan 09.00-10.00 och 14.30-15.00 under torsdagen samt 09.30-10.00 under fredagen är det paus och då finns möjlighet att prata med deltagarna.

Mer information:

Gunilla Oleskog, projektledare, Skogsstyrelsen, 0413-294 61, 070-244 48 85, gunilla.oleskog@skogsstyrelsen.se

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30, 076-785 93 30, peter.jernberg@skogsstyrelsen.se

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

Utvärdering: arbetet för en jämställd skogssektor går för sakta – 30 förslag på åtgärder6.12.2018 09:00Pressmeddelande

Jämställdhetsarbetet inom skogssektorn går för sakta, till och med bakåt inom några områden. Det visar den första stora utvärdering som gjorts av jämställdhetsstrategin som togs fram 2011 och som presenteras på den nationella skogskonferensen i Upplands Väsby i dag. Samtidigt lägger Skogsstyrelsen fram 30 förslag på åtgärder för att få skjuts på arbetet.

Förslag: så kan tillväxten öka i skogen12.11.2018 08:00Pressmeddelande

För första gången har Skogsstyrelsen i samverkan med skogsnäringen, forskning och den ideella miljörörelsen, tagit fram en mängd konkreta förslag på hur svensk skogsproduktion skulle kunna bli effektivare. I en ny rapport ges bland annat förslag på hur skogsskadorna kan minska, en förbättrad klövviltsförvaltning, och hur man kan sköta skogen för högre tillväxt och stärkta miljövärden. Förslagen ska nu diskuteras vid fyra seminarier runt om i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum