Umeå kommun

Statement Tour 2019 till Väven

Dela

Som det redan har rapporterats om är Umeå en av de fyra städerna Statement Festival besöker under sin höstturné. Nu släpps biljetterna, och med det även plats och datum.

- Vi har suttit på den här hemligheten ett tag nu och vi är glada över att äntligen få släppa nyheten om att Statement Tour 2019 kommer till Väven. Vi har en scen som passar utmärkt för den här sortens klubbarrangemang säger Elin Hellrönn, programchef, Umeå kommuns kulturförvaltning.

Hon får medhåll av Shauna Adams, producent på Väven,

- Vi är ett starkt team som kan leverera det Statement vill ha och behöver. Det ska bli en ära att vara en av spelplatserna för denna redan legendariska turné säger hon.

Varje stad kommer att ha unika lineups och bjuda på flera musikakter, djs, komiker och en turnégeneral i form av Emma Knyckare. Den 2 november kommer klubbturnén till Umeå och Väven. Biljetterna släpps idag, 26 april och finns endast tillgängliga via Statement festivals hemsida.

Om Statement

Statement Festival är en nystartad men redan världsberömd festival som startades som en reaktion på de otaliga övergreppen på kvinnor som inträffat på musikfestivaler. Festivalen är världens första stora musikfestival som vänder sig till kvinnor, icke-binära och transpersoner – både bland besökarna och artisterna, och det är en tydlig markering mot de sexuella övergreppen i vårt samhälle. Under sensommaren 2018 anordnades festivalen för första gången och lovorden från besökarna och artisterna lät sig inte dröja. The New York Times utnämnde Statement till en av världens coolaste events och priserna haglade. Nu beger sig Statement ut i landet på turné.

Kontakt Statement Tour

Gabriella Lönnroos
gabriella@statementfestival.se
070 742 58 60

Kontakt Väven

Elin Hellrönn
Programchef Kultur
090 16 33 06
070 277 83 39
elin.hellronn@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum