Statens Medieråd

Statens medieråd – en av få miljödiplomerade myndigheter

Dela

Statens medieråd arbetar miljövänligt – det finns det nu papper på. Myndigheten är bland de första att miljödiplomeras enligt Svensk Miljöbas standard.

”Statens medieråd är en liten myndighet, som lämnar efter sig ett relativt litet ekologiskt fotavtryck, men även små organisationer bör självklart agera miljömedvetet”, säger Ewa Thorslund, direktör för Statens medieråd.

För att uppnå miljömålen enligt Svensk Miljöbas standard källsorterar myndigheten kopieringspapper, kartong, glas och hårdplast, följer särskilda rutiner för att minimera strömförbrukningen och använder sig av miljömärkta städprodukter. Alla medarbetare har också genomgått en särskild miljöutbildning.

”Vi vill nu sprida våra kunskaper och erfarenheter till andra engagerade myndigheter som också vill påverka vår gemensamma miljö på ett positivt sätt”, säger Ewa Thorslund.

Svensk Miljöbas kravstandard (3:2013) tillgodoser mindre verksamheters behov av att kunna uppvisa ett dokumenterat och väl fungerande miljöarbete inför beställare och andra intressenter.

Här kan en beskrivning över Svensk miljöbas krav laddas ner (pdf): 

http://svenskmiljobas.se/Filer/stadgar-och-kravdokument/SMB_Kravstandard_2013-11-22_Antagen.pdf

Nyckelord

Kontakter

Om

Statens Medieråd
Statens Medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år.

Följ Statens Medieråd

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Statens Medieråd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum