Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Statistik om ungdomars villkor – på ett och samma ställe

Dela

Under en följd av år har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) gett ut statistik om ungas levnadsvillkor i bokform. Nu lanseras det webbaserade verktyget Ung idag, där fakta om ungdomar snabbt kan tas fram från en databas.

Databasen innehåller statistik från tolv myndigheter samt en organisation – Riksidrottsförbundet. Här finns uppgifter om bland annat ungas situation på arbetsmarknaden, om boende, hälsa, utbildning, inflytande och fritid.

Statistiken omfattar ungdomar 13-25 år. Det går att göra sökningar på till exempel kön, ålder, in- och utrikes födda, kommuner och regioner. Förhållandena i en kommun kan jämföras med andra kommuner eller med riket som helhet. Siffrorna presenteras grafiskt via kurvor, tabeller eller diagram.

Databasen Ung idag är helt enkelt en guldgruva för den som behöver samlad, snabb och tillförlitlig information om hur ungdomar i Sverige har det idag.

MUCF presenterar det webbaserade verktyget vid ett frukostseminarium tisdag 8 december.

Tid: Kl 09.15 – 10.00

Plats: SF Filmstaden, under Söderhallarna vid Medborgarplatsen.

Representanter för media är välkomna att delta. Föranmälan krävs.

Webbplatsen http://www.ungidag.se öppnas i samband med lanseringen 8 december. Förhandstitt - se bilaga.  

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum