Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Statistik om ungdomars villkor – på ett och samma ställe

Dela

Under en följd av år har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) gett ut statistik om ungas levnadsvillkor i bokform. Nu lanseras det webbaserade verktyget Ung idag, där fakta om ungdomar snabbt kan tas fram från en databas.

Databasen innehåller statistik från tolv myndigheter samt en organisation – Riksidrottsförbundet. Här finns uppgifter om bland annat ungas situation på arbetsmarknaden, om boende, hälsa, utbildning, inflytande och fritid.

Statistiken omfattar ungdomar 13-25 år. Det går att göra sökningar på till exempel kön, ålder, in- och utrikes födda, kommuner och regioner. Förhållandena i en kommun kan jämföras med andra kommuner eller med riket som helhet. Siffrorna presenteras grafiskt via kurvor, tabeller eller diagram.

Databasen Ung idag är helt enkelt en guldgruva för den som behöver samlad, snabb och tillförlitlig information om hur ungdomar i Sverige har det idag.

MUCF presenterar det webbaserade verktyget vid ett frukostseminarium tisdag 8 december.

Tid: Kl 09.15 – 10.00

Plats: SF Filmstaden, under Söderhallarna vid Medborgarplatsen.

Representanter för media är välkomna att delta. Föranmälan krävs.

Webbplatsen http://www.ungidag.se öppnas i samband med lanseringen 8 december. Förhandstitt - se bilaga.  

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum