Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Statistik om ungdomars villkor – på ett och samma ställe

7.12.2015 10:10 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Under en följd av år har Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) gett ut statistik om ungas levnadsvillkor i bokform. Nu lanseras det webbaserade verktyget Ung idag, där fakta om ungdomar snabbt kan tas fram från en databas.

Databasen innehåller statistik från tolv myndigheter samt en organisation – Riksidrottsförbundet. Här finns uppgifter om bland annat ungas situation på arbetsmarknaden, om boende, hälsa, utbildning, inflytande och fritid.

Statistiken omfattar ungdomar 13-25 år. Det går att göra sökningar på till exempel kön, ålder, in- och utrikes födda, kommuner och regioner. Förhållandena i en kommun kan jämföras med andra kommuner eller med riket som helhet. Siffrorna presenteras grafiskt via kurvor, tabeller eller diagram.

Databasen Ung idag är helt enkelt en guldgruva för den som behöver samlad, snabb och tillförlitlig information om hur ungdomar i Sverige har det idag.

MUCF presenterar det webbaserade verktyget vid ett frukostseminarium tisdag 8 december.

Tid: Kl 09.15 – 10.00

Plats: SF Filmstaden, under Söderhallarna vid Medborgarplatsen.

Representanter för media är välkomna att delta. Föranmälan krävs.

Webbplatsen http://www.ungidag.se öppnas i samband med lanseringen 8 december. Förhandstitt - se bilaga.  

Presskontakt: Lennart Nylund, kommunikatör, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum