Statens servicecenter

Statliga servicekontoret flyttar till Drottninggatan i Karlstad

Dela

Den 29 augusti flyttar Statens servicecenters servicekontor i Karlstad till nya lokaler på Drottninggatan 33 B. Den nya lokalen är anpassad för att erbjuda en effektiv och trygg medborgarservice för våra besökare och medarbetare.

På servicekontoret får privatpersoner och företag hjälp i frågor som rör Arbetsförmedlingens, Försäkringskassans, Pensionsmyndighetens och Skatteverkets tjänster. Den 29 augusti kan besökare också få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster på servicekontoret i Karlstad. Detta efter en begäran från Migrationsverket om att utöka möjligheterna till service runtom i landet efter att fler sökt skydd i Sverige.

Medier är välkomna att besöka servicekontoret i anslutning till invigningen. Föranmälan görs till kontorsområdeschef Lotta Hellgren.

Flytten går från Våxnäsgatan 10. Den 29 augusti, klockan 10.00, hittar du oss på Drottninggatan 33 B.

Mer om servicekontoren

Servicehandläggare hjälper till med frågor som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Fram till år 2023 utökar vi till 148 servicekontor runt om i landet.

Kontakt

Lotta Hellgren, kontorsområdeschef på Statens servicecenter, tel. 010-557 02 08

E-post: Lotta.Hellgren@statenssc.se

Statens servicecenters presstjänst, tel. 010-350 50 70

Nyckelord

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum