Statens servicecenter

Statliga servicekontoret invigs i Borgholm

Dela

Den 1 juni invigs servicekontoret i Borgholms stadshus på Östra Kyrkogatan 10 som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Peter Sandwall.

– Jag är mycket glad att vi nu etablerar oss i Borgholm. Med fler servicekontor stärker vi den statliga servicen i hela landet, säger generaldirektör Åsa Lindh.

Från Borgholms kommun deltar kommunstyrelseordförande Ilko Corkovic. Från Försäkringskassan medverkar verksamhetsområdeschef Cornelia Englén.

På plats vid invigningen på servicekontoret finns också Statens servicecenters regionchef Tobias Lundin, kontorsområdeschef Per Grenerfors och medarbetare.  

Regeringen beslutade den 26 maj 2021 att ge Statens servicecenter i uppdrag att öppna 28 nya servicekontor.

Mer om servicekontoret i Borgholm

Servicekontorets adress är Östra Kyrkogatan 10 i Borgholm. Öppettiderna är tisdagar och torsdagar, 10.00–12.30 och 13.30–15.00.

På servicekontoretkommer kommunens invånare och företagare få information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med frågorsom rör bland annat socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både privatpersoner och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Fram till år 2023 utökar vi till 148 servicekontor.

Nyckelord

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2023 utökar vi till 147 servicekontor.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum