Statens servicecenter

Statliga servicekontoret invigs i Storuman

Dela

Den 9 juni invigs det nya servicekontoret i Storuman. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Lena Micko, Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson, kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell samt Statens servicecenters kontorsområdeschef Eva Waara med sin personal.

Storuman är en av fyra orter där det öppnas nya servicekontor under 2020 i syfte att skapa lokal statlig närvaro i hela landet. Detta är i enlighet med regeringens politiska inriktning.

Media är välkomna att delta vid invigningen.

Tid: 9 juni, klockan 11.30

Plats: Aktiviteten, Stationsgatan 6, Storuman

Anmäl dig på förhand via e-post till:johan.eriksson@statenssc.se

Under rådande reserestriktioner deltar civilminister Lena Micko och generaldirektör Thomas Pålsson digitalt vid invigningen. Det går ändå bra att boka intervjutillfälle med dem om etableringen av servicekontoret.

Boka tid för frågor med civilminister Lena Micko via pressekreterare Jonas Lannering.
Boka tid med generaldirektör Thomas Pålsson via presskommunikatör Johan Eriksson.

Mer om servicekontoren

På servicekontoret får kommunens invånare och företagare hjälp med information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. 

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att boka möte med arbetsförmedlare för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen. Efter den 16 juni finns det 117 servicekontor med cirka 800 servicehandläggare.

Kontakter

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag på 117 servicekontor över hela landet.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum