LO

Statssekreterare blir VD för LO-TCO Rättsskydd

Dela

Styrelsen för LO-TCO Rättsskydd AB har beslutat att utse Mattias Landgren till ny VD och chefsjurist för bolaget. Mattias efterträder Dan Holke som varit VD för bolaget i 25 år.

Mattias Landgren är 43 år, jur kand, och kommer närmast från en tjänst som statssekreterare hos statsrådet Tomas Eneroth på Infrastrukturdepartementet. Han har tidigare varit statssekreterare på Näringsdepartementet samt politiskt sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen.

Mattias började sin yrkesbana som jurist hos just LO-TCO Rättsskydd 2001. Därefter var han chefsjurist på HTF och sektionschef och avtalspolitisk expert på Unionen till 2009. 2010-2014 var Mattias anställd som chefsjurist på Byggnads.

- Vi är mycket glada att vi har kunnat rekrytera Mattias som VD för LO-TCO Rättsskydd, säger LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin som är ordförande i bolagsstyrelsen. Mattias har en bred erfarenhet som jurist och av att arbeta inom fackföreningsrörelsen. Han har också chefserfarenhet och vi är övertygade om att han är rätt person att leda bolaget in i framtiden.

 - Jag är både stolt och hedrad över att få detta förtroende och ser fram emot att leda LO-TCO Rättsskydd in i en ny modern riktning där vi samlar landets främsta jurister för att kunna erbjuda bästa möjliga expertis till den samlade fackföreningsrörelsen säger Mattias. Vi behöver såväl förnya som bredda bolagets verksamhet för att kunna möta de utmaningar svensk fackföreningsrörelse står inför, fortsätter Mattias.

 - Dan lämnar över ett mycket välskött bolag och det är både en ynnest och förmån att få ta över stafettpinnen efter honom, avslutar Mattias.

LO-TCO Rättsskydd AB ägs av LO och TCO och arbetar på uppdrag av nästan alla fackförbund i Sverige. Bolaget är specialiserat på arbetsrätt och socialförsäkringsrätt och är med sina 35 jurister Sveriges största och mest erfarna juridiska byrå när det gäller juridik med anknytning till arbetsmarknaden.

Kontakter

För kontakt med Mattias Landgren ring 073 912 63 17

Therese Guovelin nås via LOs pressjour på 08 796 25 26

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum