Åklagarmyndigheten

Status i ärende om försök till mord i Falun

Dela

Förundersökningen om försök till mord i centrala Falun i går pågår, vittnesförhör och tekniska undersökningar genomförs. Åklagaren är tillgänglig för frågor på telefon i dag.

En person är misstänkt och eftersöks. Bilden av händelseförloppet har klarnat något. Polisen önskar dock få kontakt med personer som varit i området kring Willys samt Lidl i Falun i går måndag och som kan ha gjort iakttagelser som kan vara av intresse i aktuell utredning.

Målsägandens tillstånd är stabilt men målsäganden vårdas fortfarande på sjukhus.

Kontakt

Åklagaren, Ludmila Pronko, är tillgänglig för frågor fram till kl 15 i dag på 010-562 66 83.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum