Åklagarmyndigheten

Status i ärende om mord i Växjö

Dela

Åklagaren begärde under förmiddagen i dag tisdag att ytterligare två av de anhållna i ärendet om mord i Växjö ska häktas för medhjälp till mord. En av dem begärs häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl, medan den andra begärs häktad såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Häktningsförhandlingar mot dessa två personer kommer att ske i morgon onsdag i Växjö tingsrätt, det är tingsrätten som sätter ut tiden.

I ärendet har det i dag också hållits häktningsförhandlingar mot två personer som är misstänkta för mord. Växjö tingsrätt har beslutat att häkta dessa och åtal ska vara väckt senast den 28 september.
 
Åklagaren har i dag även fattat beslut om att häva anhållandet för de två sista personerna som suttit anhållna misstänkta för medhjälp till mord sedan i helgen. De här personerna har nu försatts på fri fot.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 4590-21

Tidigare pressmeddelande i ärendet (13/9)

Kontakt

Kammaråklagare Emma Berge kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten efter att häktningsförhandlingarna avslutats i morgon onsdag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum