CUPRA Sverige

STCC-kampen hettar upp för CUPRA Dealer Team - PWR Racing på F1-banan Anderstorp

Dela

Tidigare Formel 1-banan Anderstorp i Småland står värd för årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävling i helgen där titelstriden hettar upp för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Robert Dahlgren leder fortsatt mästerskapet, men har fyra förare inom 28 poäng bakom sig i kampen om STCC-guldet.

"Jag förväntar mig två väldigt tuffa avslutande tävlingshelger där ingen kommer att ge något gratis. Men vi är redo för utmaningen. Anderstorp är en bana som vi historiskt sett plockat starka resultat på och jag vet att vi är snabba där oavsett torr eller blöt bana. Strategin är oförändrad inför helgen, vi går för pole och seger.", säger Robert Dahlgren.

I teammästerskapet är det ännu jämnare där CUPRA Dealer Team - PWR Racing delar ledningen med Lestrup Racing Team efter ett tidigare domslut som teamet kommer att överklaga.

"Vi fortsätter enligt plan med att leverera på absolut topp under varenda meter som vi kör på banan, oavsett om det är test, kval eller tävling. Vi hade en stark helg på Anderstorp förra året och senast på Gelleråsen, något vi siktar på att fortsätta i helgen.", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Axel Bengtsson kämpar om juniorguldet där han ligger på andra plats inför Anderstorp, bara 11 poäng bakom ledning.

"Vi har tagit oss närmare och närmare ledningen hela tiden och siktet ligger helt klart på junior-guldet. Det blir första gången för mig på Anderstorp, men den ser verkligen häftig ut och jag ser fram emot helgens utmaningar. Målsättningen resultatmässigt är att fortsätta utmana om topp fem totalt.", säger Axel Bengtsson.

Tävlingshelgen på Anderstorp Motorbana inleds med två testpass under fredagen, följt av kval på lördag och tre tävlingar på söndag som sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Anderstorp

Fredag 9/9

  • 12:00 – STCC – Test
  • 16:32 – STCC – Test

Lördag 10/9

  • 09:00 – STCC – Test 1
  • 13:35 – STCC – Test 2
  • 17:05 – STCC – Q1
  • 17:30 – STCC – Q2

Söndag 11/9

  • 11:15 – STCC – Race 1
  • 13:35 – STCC – Race 2
  • 15:15 – STCC – Race 3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum