CUPRA Sverige

STCC-titeljakten fortsätter i årets näst sista tävling på Mantorp Park

Dela

Helgens deltävling på Mantorp Park blir den första under STCC-säsongen 2021 som öppnar upp för publik, biljettförsäljningen är i full gång och förväntningarna är höga på både förare och tävlingsbilar. För CUPRA Dealer Team - PWR Racing ser det lovande ut.

Teamet fortsätter titeljakten i CUPRA Leon Competición. Foto: Oscar Malmlund
Teamet fortsätter titeljakten i CUPRA Leon Competición. Foto: Oscar Malmlund

Södertälje 30 september 2021, CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder både förarmästerskapet och teammästerskapet inför årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg som körs på Mantorp Park i helgen. Robert Dahlgren har möjlighet att bli en av bara fyra förare som tagit fler än två STCC-titlar.

”Jag tror fortfarande att anfall är bästa försvar. Jag har två tävlingshelger på mig att säkra titeln och jag ser ingen anledning att ändra på vår approach.”, säger Robert Dahlgren och fortsätter, ”Det viktigaste är att vara noggrann med detaljer och att inte fokusera på poängen, det får de vid depåmuren sköta. Jag åker till Mantorp för att försöka ta pole och vinna tävlingar."

CUPRA-föraren leder förarmästerskapet med 65 poängs marginal över teamkompis Mikaela Åhlin-Kottulinsky och med 81 poängs marginal över Audi-föraren Tobias Brink.

"Mitt mål för säsongen är fortfarande topp tre i mästerskapet”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky och tillägger, ”Målet för PWR Racing är att ta hem både förar- och team-mästerskapet och fortsätter vi att leverera som vi gör så ser det mycket bra ut. Jag vill ju vinna tävlingar och finns det möjlighet för det i helgen så kommer jag definitivt att ta den.”

Om Robert Dahlgren utökar marginalen i mästerskapsställningen med en poäng (till 66 poäng) efter tävlingshelgen på Mantorp Park står han som klar mästare inför finalhelgen, detta då man kan ta max 65 poäng på en tävlingshelg.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har lyft flera restriktioner och det innebär att läkarna på Mantorp Park åter kan fyllas med åskådare. Biljettförsäljningen är igång och förväntningarna inför helgens race är höga.

”Vi ser verkligen fram emot helgens deltävling på Mantorp Park. Dels är ju publiken välkommen tillbaka vilket ger en helt annan racing-atmosfär på plats och dels har vårt team med CUPRA Leon Competición enorma möjligheter att ta hem både förar- och teammästerskapet. Vi håller tummarna och vet att både förare och tävlingsbilar är i toppform.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing med 121 poängs marginal över Lestrup Racing Team med 240 poäng tillgängliga från de två kvarstående tävlingshelgerna på Mantorp Park och Knutstorp.

”Vi har ett mycket gott utgångsläge inför finalen. Men samtidigt har vi alla varit med i racing på den här nivån för länge för att ta ut något i förskott. Allt annat än att satsa som vi gjort under de tidigare tävlingarna vore ett misstag. Vi åker till Mantorp Park för att fortsätta slåss om segrarna och att säkra så mycket poäng som möjligt.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Mantorp Park inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se.

Tidsschema Mantorp Park:

Lördag 2/10

  • 09:25 – Test 1
  • 12:25 – Test 2
  • 16:25 – Kval Q1
  • 16:50 – Kval Q2

Söndag 3/10

  • 10:45 – Race 1
  • 13:20 – Race 2
  • 15:29 – Race 3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Teamet fortsätter titeljakten i CUPRA Leon Competición. Foto: Oscar Malmlund
Teamet fortsätter titeljakten i CUPRA Leon Competición. Foto: Oscar Malmlund
Ladda ned bild
CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder både förar- och teammästerskapet inför årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg. Foto: Oscar Malmlund
CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder både förar- och teammästerskapet inför årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg. Foto: Oscar Malmlund
Ladda ned bild
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren är taggade och redo inför helgens tävlingar. Foto: Oscar Malmlund
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren är taggade och redo inför helgens tävlingar. Foto: Oscar Malmlund
Ladda ned bild

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA deltar i den helt elektrifierade racing serien PURE ETCR samt i det världsomspännande elektrifierade SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, fotbollsstjärnan Ansu Fati, Hollywoodskådisen Daniel Brühl, den svenska racingföraren Mattias Ekström samt åtta av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA först ut att erbjuda liveshopping av nya, 100% eldrivna, Born24.1.2022 10:38:08 CET | Pressmeddelande

Att handla online är ett självklart beteende hos svenska konsumenter idag, där även större inköp och investeringar nu genomförs helt digitalt. Det nyetablerade bilmärket CUPRA tillsammans med Wayke är därför övertygade om att Sverige nu även är redo för liveshopping av nya bilar. Onsdag 26 januari klockan 20:00 kan svenskarna för första gången klicka hem en ny CUPRA under ett liveshoppingevent online.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum