Heymedia

Stefan Balazsi - Chansningen som blev en succé

Dela

För fem år sedan reste svenska uppfödaren Stefan Balazsi till Frankrike och Normandie. Han hade stämt möte med familjen Allaire samt ytterliggare en delägare till Ready Cash. Uppdraget var att försöka köpa fryst sperma att ta med sig över till USA. Oddsen var inte särskilt goda, men efter förhandlingarna lyckades Stefan Balazsi få med sig 15 doser som skulle räcka till lika många ston. Av 15 betäckta ston i USA blev endast fem som dräktiga med Ready Cash. Fyra hingstar föddes och två av dem tillhör huvudfavoriterna i Hambletonian Stakes.

Back Of The Beck tränas av Åke Svanstedt och kommer med två raka segrar efter imponerande avslutningar. Ready for Moni tränat av Nancy och Jimmy Takter och imponerade stort vid seger i årsdebuten förra helgen. 

- Man kan väl säga att det blev rätt så bra utfall av min resa till Fankrike. Stefan Balazsi säger vidare att han tog en stor risk eftersom kvaliten på fryst sperma inte var den bästa hos Ready Cash och det visste han om. 

- Jag betäckte sju av mina egna ston och fick två dräktiga. Sedan fick några goda vänner möjligheten och de fick tre dräktiga av åtta. Däribland familjen Antonacci som fått fram Ready For Moni och de är nog rätt nöjda, säger Stefan Balazsi. 

Det råder dock ingen tvekan om att Back Of The Neck och Ready For Moni tillhör favoriterna till att ta hem världens största treåringslopp. Ready For Moni har för övrigt världens bästa sto Moni Maker som mormor. 

Men Stefan Balazsi, som både är uppfödare och delägare till Back Of The Beck, vill ligga lågt inför årets Hembletonian. Det är lättare att diskutera stamtavlor och blodslinjer med den svenska uppfödaren som har sina hästar under stallnamnet Order By Stable. 

- I den här branschen kan man inte ta ut något i förvägad. Det vet jag efter 30 år inom travet. Men jag kan väl sträcka mig till att det ser bra ut - så här långt. Först gäller det kvalet och sedan får vi se, säger Stefan Balazsi.

Läs gärna mer här: 

Stefan Balazsi's twitter 

Travrondan som skriver om senaste om Stefan Balazsi 

Sulkysport

Stefan Balazsi's hemsida

Nyckelord

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum