Stockholms stad

Stefan Eriksson ny rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng

Dela

Stefan Eriksson blir ny rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng. Han kommer närmast från Thea privata grundskolor i Stockholm där han varit rektor de senaste sju åren.

Stefan Eriksson blir rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng.
Stefan Eriksson blir rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng.

- Jag ser fram emot mitt nya spännande rektorsuppdrag till hösten och ser även fram emot ett gott samarbete med såväl elever, vårdnadshavare som medarbetare, säger Stefan Eriksson.

Från Bromma till Bredäng

Stefan Eriksson tillträder tjänsten som rektor på Slättgårdsskolan i augusti. Han har arbetat mer än 30 år i skolans värld och haft olika ledaruppdrag. Närmast kommer han från Thea privata grundskola i Bromma.

-En viktig ledstjärna i mitt arbete är att sträva efter en stark vi-känsla. Jag hoppas kunna bidra till att ytterligare förstärka känslan hos varenda elev och varenda lärare om att just deras bidrag är avgörande för skolans verksamhet, säger Stefan Eriksson.

Återvänder till Stockholms stad 

Carina Hallqvist är grundskolechef i Bredäng där Slättgårdsskolan finns. Hon välkomnar Stefan Eriksson till Slättgårdsskolan och till Stockholms stad.

- Stefan Eriksson är en rutinerad chef och ledare med många års erfarenhet från olika rektorsuppdrag. Han påbörjade sin rektorsbana inom Stockholms stad och är nu efter många år i friskolevärlden tillbaka i Stockholms stad igen. Jag önskar honom varmt välkommen, säger Carina Hallqvist, grundskolechef för skolorna i Enskede-Årsta-Vantör och Skärholmen.

Fakta

Slättgårdsskolan är en kommunal skola i Bredäng. Det finns ungefär 500 elever på skolan.

Mer om skolan, klicka här.  

Presskontakt: Utbildningsförvaltningen, telefon 08-508 33 300 eller info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder på Stefan Eriksson, finns här. 

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Stefan Eriksson blir rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng.
Stefan Eriksson blir rektor på Slättgårdsskolan i Bredäng.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum