Socialdemokraternas PS Kansli

Stefan Löfven gratulerades av nordiska partiledarkollegor i Helsingfors

Dela

Statsminister Stefan Löfven (S) besökte Helsingfors under måndagen för att träffa ledande företrädare för de andra S-partierna i Norden. Statsministern träffade även de europeiska socialdemokraternas gemensamma kandidat i det kommande Europaparlamentsvalet. Med på resan var flera andra ledande svenska S-företrädare.

I Helsingfors hölls under måndagen och tisdagen årsmöte för SAMAK, samarbetsorganisationen för socialdemokratiska partier och LO-facken i Norden. Stefan Löfven (S) gratulerades till det förnyade förtroendet som statsminister av sina partiledarkollegor i de andra nordiska länderna samt av Frans Timmermans, de europeiska socialdemokraternas gemensamma ordförandekandidat till EU-kommissionen i det kommande Europaparlamentsvalet.

- Vi behöver en kraftfull och framtidsinriktad socialdemokrati, både i Norden och i Europa. Med Frans Timmermans har vi en stark gemensam kandidat som kan flytta fram positionerna för Socialdemokraterna i valet till Europaparlamentet. Det är viktigt för jobben, tryggheten och demokratin i Europa, sa Stefan Löfven.

Utöver valet till Europaparlamentet kommer både Danmark och Finland att ha nationella val under 2019. Socialdemokraterna ser ut att göra starka val i båda länderna. Dessutom kommer lokal- och regionalval att hållas i Norge i september.

- I en tid när socialdemokratin i Europa tappat mark är det glädjande att våra partier i de nordiska länderna nu har en tydligt positiv trend. Jag både hoppas och tror att vi innan årets slut har S-ledda regeringar i både Danmark och Finland, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare för svenska Socialdemokraterna, som också var på plats i Helsingfors.

För Ann Linde (S), utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor, var SAMAK-mötet det första utlandsbesöket sedan regeringsbildningen.

- Det är naturligt att min första resa som minister med ansvar för nordiska frågor går till Finland som en del av regeringens ambition att fortsätta våra länders starka bilaterala samarbete, säger Ann Linde. 

Presskontakter:

Maria Soläng, pressekreterare för statsminister Stefan Löfven, 0722-061 947

Joanna Abrahamsson, pressekreterare för utrikeshandelsminister Ann Linde, 0725-438 489

Martin Rynoson, pressekreterare för Socialdemokraterna, 0725-415 526

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum