Linköpings kommun

Stiftelsen Linköpings kommuns pris till Tage Danielssons minne – 2022 års pristagare tillkännages

Dela

Välkommen på tillkännagivandet av 2022 år pristagare! Enligt tradition tillkännages pristagaren vid Tage Danielsson-statyn i korsningen Vasavägen – Östgötagatan.

På plats kommer Du att få träffa pristagaren och delar ur priskommittén. 

Årets pristagare finns på plats för intervju och fotografering.                   

Tid: Lördagen den 17 september kl 11.00

Plats: Vid Tage Danielssons staty i hörnet av Vasavägen och Östgötagatan i Linköping.

Beslut om pristagare för år 2020 flyttades fram till 2021 på grund av coronapandemin. Detta innebär att priset för både 2020 och 2022 kommer att delas ut klockan 12.30 under Humanistdygnet av kultur- och fritidsnämndens ordförande Gustaf Appelberg (L).

Humanistdygnet är en inramning till utdelningen av priset till Tage Danielssons minne, som delas ut vartannat år. Priset har delats ut sedan 1987 då Hasse Alfredsson var den första pristagaren.

Under Humanistdygnet möter forskare, artister, konstnärer och författare allmänheten för att föreläsa, visa och samtala om humaniora och humanism.

Väl mött i kulturens tecken!

Nyckelord

Kontakter

Malin Forsling Parborg, sakkunnig kultur, Linköpings kommun
Telefon 013 - 20 62 73
Malin.Forsling-Parborg@linkoping.se

Marie Hallerfelt, kommunikationschef Kultur-och fritidsförvaltningen, Linköpings kommun.
Telefon: 013-26 31 65
marie.hallerfelt@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Ågatan 40
582 22 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Nytt stöd till servicenoder på landsbygden18.10.2022 15:39:42 CEST | Pressmeddelande

Kriget i Ukraina och efterföljande energikris har lett till en extraordinär situation med skenande varu-, bränsle- och elpriser. Det påverkar såväl privatpersoner som många branscher, och på landsbygden finns därtill en risk för att Linköpingsbornas tillgång till dagligvaruförsörjning i de identifierade servicenoderna försämras. Därför har kommunstyrelsen idag fattat beslut om ett extrastöd om totalt 500 000 kronor under 2022 till utpekade servicenoder i kommunens “Serviceplan för landsbygden”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum