Linköpings kommun

Stiftelsen Linköpings kommuns pris till Tage Danielssons minne – 2022 års pristagare tillkännages

Dela

Välkommen på tillkännagivandet av 2022 år pristagare! Enligt tradition tillkännages pristagaren vid Tage Danielsson-statyn i korsningen Vasavägen – Östgötagatan.

På plats kommer Du att få träffa pristagaren och delar ur priskommittén. 

Årets pristagare finns på plats för intervju och fotografering.                   

Tid: Lördagen den 17 september kl 11.00

Plats: Vid Tage Danielssons staty i hörnet av Vasavägen och Östgötagatan i Linköping.

Beslut om pristagare för år 2020 flyttades fram till 2021 på grund av coronapandemin. Detta innebär att priset för både 2020 och 2022 kommer att delas ut klockan 12.30 under Humanistdygnet av kultur- och fritidsnämndens ordförande Gustaf Appelberg (L).

Humanistdygnet är en inramning till utdelningen av priset till Tage Danielssons minne, som delas ut vartannat år. Priset har delats ut sedan 1987 då Hasse Alfredsson var den första pristagaren.

Under Humanistdygnet möter forskare, artister, konstnärer och författare allmänheten för att föreläsa, visa och samtala om humaniora och humanism.

Väl mött i kulturens tecken!

Nyckelord

Kontakter

Malin Forsling Parborg, sakkunnig kultur, Linköpings kommun
Telefon 013 - 20 62 73
Malin.Forsling-Parborg@linkoping.se

Marie Hallerfelt, kommunikationschef Kultur-och fritidsförvaltningen, Linköpings kommun.
Telefon: 013-26 31 65
marie.hallerfelt@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Kommunens nya trygghetskameror ska bidra till ökad trygghet och fler uppklarade brott15.8.2022 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Linköping finns ett stort behov av att öka tryggheten bland kommunens invånare och besökare. Polismyndigheten har sedan länge utlovat ökad kamerabevakning men har samtidigt inte tilldelats resurser för att kunna uppfylla löftet. Därför har Allians för Linköping beslutat att avsätta medel för installation av kommunala trygghetskameror på utsatta och otrygga platser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum