Skara stift

Stiftsfullmäktige genomfördes digitalt

Dela

Under torsdagen genomfördes stiftsfullmäktige sammanträde digitalt och med reducerat antal ledamöter.

Gerd Larsson, ordförande i stiftsfullmäktige i Skara stift. Foto: Josefin Roos
Gerd Larsson, ordförande i stiftsfullmäktige i Skara stift. Foto: Josefin Roos

Stiftsfullmäktige beslutade bland annat om budget 2021 för stiftsorganisationen och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom beslutade stiftsfullmäktige att ge ett bidrag på 1,5 miljon till Skara stiftsgård Lilleskog. Pengarna är en del av det extra stiftsbidrag som kommer Skara stift till del från Svenska kyrkan på nationell nivå med anledning av pandemin. Bidraget ska hjälpa gården att hantera pandemins effekter på verksamheten. 

Det här var det första sammanträde som genomfördes helt digitalt. Ordförande Gerd Larsson är nöjd med dagen.
-Jag är glad och tacksam över att det gick att genomföra på det här sättet. Tekniken fungerade och det gick att genomföra sammanträdet på ett demokratiskt sätt, vilket känns mycket bra. 

Det fattades även beslut inför kyrkovalet om valkretsindelning i stiftet och bidrag till valsedlar för valet till stiftsfullmäktige. Kyrkovalet äger rum 19 september 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gerd Larsson, ordförande i stiftsfullmäktige i Skara stift. Foto: Josefin Roos
Gerd Larsson, ordförande i stiftsfullmäktige i Skara stift. Foto: Josefin Roos
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 109 församlingar samlade i 42 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.
Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum