Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde på Flämslätt stifts- och kursgård

Dela

Under fredagen sammanträdde stiftsfullmäktige och beslutade bland annat om budget för 2022 för stiftsorganisationen och för prästlönetillgångarna i Skara stift. Det var stiftsfullmäktiges sista sammanträde för mandatperioden och under dagen hade även det nyvalda stiftsfullmäktige sitt första sammanträde.

Ordförande Gerd Larsson avtackades i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde.
Ordförande Gerd Larsson avtackades i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde.

För första gången på mer än ett år sammanträdde stiftsfullmäktige fysiskt på Flämslätts stifts- och kursgård. Det var det sista sammanträdet för mandatperidoen och beslut fattades om budget för stiftsorganisationen och för Prästlönetillgångarna i Skara stift. 

Under samanträdet avtackades även ordförande Gerd Larsson, som avgår efter den här mandatperioden. Hon avtackades av vice ordförande Jan Wahn. 

På eftermiddagen sammanträdde det nyvalda stiftsfullmäktige och valde valberedning inför nästa möte den 16 december, då val ska förrättas av bland annat stiftsstyrelse, egendomsnämnd och revisorer. 

Mellan sammanträdena höll Johnny Hagberg från Stiftshistoriska sällskapet ett föredrag, dit både nuvarande och nyvalda stiftsfullmäktige var inbjudna. 

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar i Skara stift och besvarar frågor gällande kyrkovalet.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Bilder

Ordförande Gerd Larsson avtackades i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde.
Ordförande Gerd Larsson avtackades i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde.
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 109 församlingar samlade i 42 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.
Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Åke Bonnier ny ordförande för Sigtunastiftelsen12.1.2022 16:59:17 CET | Pressmeddelande

Åke Bonnier har valts till ny ordförande för Sigtunastiftelsen. Åke Bonnier är biskop i Skara stift och tidigare ledamot i Sigtunastiftelsens styrelse. - Jag är väldigt glad för och hedrad över att få efterträda biskop Caroline Krook i detta viktiga och roliga uppdrag och jag ser mycket fram emot att få samarbeta med direktorn och ledamöterna i styrelsen. Sigtunastiftelsen är ju ett fantastiskt sammanhang där så mycket viktigt och inspirerande sker tack vare alla strålande medarbetare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum