Uppsala stift

Stiftsfullmäktige möts i Uppsala

Dela

Stiftsfullmäktige samlas till sitt ordinarie höstmöte i Uppsala den 15 november, klockan 10.00.

Detta sammanträde präglas av verksamhetsplan och budget för 2019. Stiftsfullmäktige har även att fatta beslut om hela åtta motioner som ledamöter i stiftsfullmäktige har väckt.

I samband med stiftsfullmäktige utdelas Uppsala stifts miljöpris. Det tillfaller Håbkräftan och Bo Andersson för sina insatser som har räddat svenska flodkräftor i Örsundaån och framgångsrikt odlat dessa i källvatten i Norrgården i Heby. Prisutdelningen sker klockan 12.30 vid fullmäktiges möte som hålls i Stiftets Hus, Dragarbrunssgatan 71 i Uppsala.

Kallelse med ärendelista återfinns i bifogad fil.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum