Uppsala stift

Stiftsfullmäktige möts i Uppsala

Dela

Stiftsfullmäktige samlas till sitt ordinarie höstmöte i Uppsala den 14 november, klockan 10.00.

Foto: Kristina Strand Larsson/IKON
Foto: Kristina Strand Larsson/IKON

Detta sammanträde präglas av verksamhetsplan och budget för 2020. De har även att fatta beslut om en motion från Miljöpartister i Svenska kyrkan som lyfter frågan om konfirmandarbete och föreslår att kombinera det med arbete i trädgård

I samband med stiftsfullmäktige utdelas Uppsala stifts miljöpris. Det tillfaller lantbrukarna Ylva och Kjell Sjelin  som sedan många år driver ett ekologiskt jordbruk De har även öppnat sin gård för studiebesök och praktikanter i syfte att sprida sitt kunnande och engagemang. Prisutdelningen sker klockan 12.30 vid fullmäktiges möte som hålls i Stiftets Hus, Dragarbrunssgatan 71 i Uppsala.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kristina Strand Larsson/IKON
Foto: Kristina Strand Larsson/IKON
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ” Vilka vägar bär till framtiden”?5.2.2020 11:26:10 CETPressmeddelande

Besök på Uppsala brandförsvar, träffa elever på Uppsävjaskolan och samtal med Sävjabiblioteket, Sävja Fritidsgård, Sävja ungdomsmottagning samt Uppsala Ungdomsjour – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Danmark-Funbo församling under fyra dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur livet blir hållbart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum