Uppsala stift

Stiftsfullmäktige möts i Uppsala

Dela

Stiftsfullmäktige samlas till sitt ordinarie höstmöte i Uppsala den 11 november, klockan 10.00. Det är sista gången stiftsfullmäktige sammanträder under mandatperioden 2018-2021.

Johannes Frandsen /Ikon
Johannes Frandsen /Ikon

På agendan står främst utvecklingen av stiftsgården i Undersvik och verksamhetsplan och budget för 2022.

Under sammanträdet kommer även Uppsala stifts miljöpris delas ut till Gränby 4H gård. 

Stiftsfullmäktige i Uppsala stift består av 67 ordinarie ledamöter. Stiftsfullmäktige väljs genom direkta val för en mandatperiod på 4 år. 

Kontakter

Bilder

Johannes Frandsen /Ikon
Johannes Frandsen /Ikon
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav 56,5 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum