Luleå stift, Svenska kyrkan

Stiftsfullmäktige sammanträder i Luleå

Dela

Fredag den 22 november–lördag 23 november sammanträder stiftsfullmäktige i Luleå stift på stiftskansliet i Luleå.

Stiftsfullmäktige sammanträder i Luleå.
Stiftsfullmäktige sammanträder i Luleå.

Stiftsfullmäktige sammanträder två gånger per år, på våren i Skellefteå och på hösten i Luleå. På dagordningen för novembersammanträdet står framför allt Luleå stifts och Luleå stifts prästlönetillgångars plan för verksamhet och ekonomi 2020–2022. (Se ärendelista i bifogad kungörelse.)

Under fredagen kommer ledamöterna få en presentation av den kartläggning av diakonala verksamheter som gjorts i Luleå stift. De kommer också få presentationer av verksamhetsplan och budget.

Stiftsfullmäktige
Stiftsfullmäktige är det högsta beslutande organet i Luleå stift och utses vart fjärde år, efter kyrkovalet. Luleå stifts stiftsfullmäktige består av 51 ledamöter från 10 nomineringsgrupper. Stiftsfullmäktige sammanträder två gånger per år. Ordförande är Elisabeth Engberg från Skellefteå.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stiftsfullmäktige sammanträder i Luleå.
Stiftsfullmäktige sammanträder i Luleå.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

- Få sitter kvar i bänkarna - det är en glädjande förändring!22.1.2020 10:00:00 CETPressmeddelande

Samtidigt som Svenska kyrkans biskopar samlas till möte i Göteborg idag släpps det nya biskopsbrevet "Fira nattvard". Brevet behandlar teologiska och historiska perspektiv men också praktiska frågor som vad man ska göra av bröd och vin som blir över efter mässans slut. Luleå stifts biskop Åsa Nyström berättar om synen på nattvarden - som idag är en helt annan än för några decennier sedan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum