Luleå stift, Svenska kyrkan

Stiftsfullmäktige ska prisa årets medarbetare 2018

Dela

Utmärkelsen Årets medarbetare i Luleå stift 2018 delas ut på lördag den 19 maj, som en del av stiftsfullmäktiges sammanträde på Stiftsgården i Skellefteå.

Varje år delas "Årets medarbetare i Luleå stift" ut i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde. Utmärkelsen bygger på en motion i stiftsfullmäktige år 2011. Syftet är att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller grupp anställda eller ideella medarbetare för någon särskild innovativ, kvalitativ och uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppgift. Priset är ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser, samt ett diplom.

Under lördagen tas även beslut kring årsredovisning och verksamhetsuppföljning, mål och riktlinjer för kommande budgetplanering samt en översyn av kungörelse av kommande sammanträden. (Se bifogad ärendelista.)

Om stiftsfullmäktige
Stiftsfullmäktige är det högsta beslutande organet i Luleå stift och utses vart fjärde år, efter kyrkovalet. Luleå stifts stiftsfullmäktige består av 51 ledamöter från 10 nomineringsgrupper. Stiftsfullmäktige sammanträder två gånger per år. Ordförande är Elisabeth Engberg från Skellefteå.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum