Uppsala stift

Stiftsgården stänger – men kommer att öppna igen

Dela

Som en direkt följd av Corona-viruset tvingas stiftsgården i Undersvik att stänga. Samtidigt pågår ett utvecklingsprojekt som ska göra gården än mer attraktiv och kunna möta fler gästers behov.

- Det har varit ett väldigt svårt beslut, säger Katarina Olofsgård som är tillförordnad stiftsdirektor i Uppsala stift.

- Särskilt tufft är det naturligtvis för den personal som måstes sägas upp.

Personalen informerades av stiftsdirektor och Uppsala stifts HR partner Mervi Kariranta vid ett möte på stiftsgården på tisdagen.

Sedan förra året pågår ett utvecklingsprojekt som initierats för att kunna möta en bredare kundkrets. Stiftsgården i Undersvik finns i en region som präglas av turism och är ett attraktivt alternativ för den som söker en miljö som håller god standard utan att vara o lyxklass.

- Vi ser över standarden på stiftsgården, både när det gäller boende och mat, vi intensifierar samarbetet med turistnäringen och vi arbetar med att utveckla vår marknadsföring, fortsätter Katarina Olofsgård.

Stiftsgården kommer även i fortsättningen att vara en gård som riktar sig till församlingar för kurser, läger eller för den som vill njuta av den vackra miljön. I gårdens vision nämns barn och ungdomar, grupper som präglat stiftsgårdens liv allt sedan starten 1944.

- Vi är nog många som längtar till att livet ska återgå till det normala. I Uppsala stift ser vi fram emot den dagen då vi åter för öppna stiftsgården igen, och då vet vi att den gård som har betytt så mycket för så många kommer att stå ännu bättre rustad, avslutar Katarina Olofsgård..

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum