Sveriges Byggindustrier

Stipendier till duktiga byggelever

Dela

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd Stockholm Gotland delar ut tretton stipendier till duktiga elever på gymnasiets bygg- och anläggningsprogram. Stipendiaterna har blivit utvalda för utmärkta insatser under utbildningen och som en uppmuntran till det framtida yrkeslivet i byggbranschen.

BYN-stipendiet delas ut till en tredjeårselev på bygg- och anläggningsprogrammet i en branschrekommenderad skola inom Stockholms och Gotlands län. Skolorna väljer själva ut stipendiaterna baserat på följande kriterier:

- god kompetens: godkäda betyg i alla ämnen, yrkesskicklighet

- bra attityd: säkerhet och arbetsmiljö, mångfald och jämställdhet

- personliga egenskaper: noggrann, pålitlig, gott omdöme, god arbetsmoral.

Årets stipendiater är:

Rickard Holm, Vallentuna Gymnasium, John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Alina Eriksson, Tyresö Gymnasium, Andreas Höglund, Rönninge Gymnasium, Simon Strömberg, Skärgårdsgymnasiet, Nicholas Engst, Sågbäcksgymnasiet, Ludwig Kiesel, Peabskolan Solna, Linus Elebring, Peabskolan Upplands Väsby, Simon Seeling Frisell, Nacka Gymnasium, Hampus Björkling, Fredrika Bremergymnasiet, David Lindqvist, Yrkesgymnasiet Sollentuna, Alexander Pavlovic, Distra Bygg Gymnasium, Erik Back, Wisbygymnasiet

Stipendiet består av ett diplom och ett presentkort på verktyg för 5 000 kr som Flinks Järn sponsrar med 1000 kr. (Presentkortet till eleven på Wisbygymnasiet kommer från Järn AB Södertorg som även de sponsrar med 1000 kr).

Endast gymnasieskolor med kvalitetsmärkningen branschrekommenderad skola har tillgång till stipendiet och en elev per skola har valts ut.

Branschrekommenderad skola är en kvalitetsmärkning som BYN erbjuder gymnasieskolor med bygg- och anläggningsprogrammets inriktningar Anläggningsfordon, Husbyggnad samt Mark- och anläggning. Skolor som uppfyller kriterierna bedöms ha förutsättningar att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav.

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) är en samverkan mellan arbetsgivarorganisationerna Sveriges Byggindustrier och Maskinentreprenörerna samt fackförbunden Byggnads och SEKO Väg och ban. BYN:s verksamhet styrs av parternas yrkesutbildningsavtal.

Mer information om BYN-stipendiet:

Erika Hann, ansvarig kompetensförsörjningsfrågor Sveriges Byggindustrier (BI) Öst 08-587 147 02 eller erika.hann@sverigesbyggindustrier.se

Dokument

Om

Sveriges Byggindustrier
Sveriges Byggindustrier
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.sverigesbyggindustrier.se

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår huvuduppgift är att förbättra näringsvillkoren såväl för hela branschen som för de enskilda företagen. Målet är en attraktiv, sund och säker bygg- och anläggningsbransch.

Följ Sveriges Byggindustrier

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier: En tredjedel av marknaden för nyproducerade bostäder borta på två år24.10.2018 06:00Pressmeddelande

2019 påbörjas 42 500 bostäder – ett tapp med 21 500 sedan konjunkturtoppen 2017. Det spår Sveriges Byggindustrier i höstens konjunkturprognos. - Vi har varnat för det här. Bolånetak och skärpta amorteringskrav har kraftigt begränsat andelen hushåll som kan finansiera en bostad. En tredjedel av marknaden för nyproduktion har försvunnit på två år. Det sjunkande bostadsbyggandet kommer få spridningseffekter i övriga ekonomin, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum