Sveriges Byggindustrier

Stipendier till duktiga byggelever

Dela

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd Stockholm Gotland delar ut tretton stipendier till duktiga elever på gymnasiets bygg- och anläggningsprogram. Stipendiaterna har blivit utvalda för utmärkta insatser under utbildningen och som en uppmuntran till det framtida yrkeslivet i byggbranschen.

BYN-stipendiet delas ut till en tredjeårselev på bygg- och anläggningsprogrammet i en branschrekommenderad skola inom Stockholms och Gotlands län. Skolorna väljer själva ut stipendiaterna baserat på följande kriterier:

- god kompetens: godkäda betyg i alla ämnen, yrkesskicklighet

- bra attityd: säkerhet och arbetsmiljö, mångfald och jämställdhet

- personliga egenskaper: noggrann, pålitlig, gott omdöme, god arbetsmoral.

Årets stipendiater är:

Rickard Holm, Vallentuna Gymnasium, John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Alina Eriksson, Tyresö Gymnasium, Andreas Höglund, Rönninge Gymnasium, Simon Strömberg, Skärgårdsgymnasiet, Nicholas Engst, Sågbäcksgymnasiet, Ludwig Kiesel, Peabskolan Solna, Linus Elebring, Peabskolan Upplands Väsby, Simon Seeling Frisell, Nacka Gymnasium, Hampus Björkling, Fredrika Bremergymnasiet, David Lindqvist, Yrkesgymnasiet Sollentuna, Alexander Pavlovic, Distra Bygg Gymnasium, Erik Back, Wisbygymnasiet

Stipendiet består av ett diplom och ett presentkort på verktyg för 5 000 kr som Flinks Järn sponsrar med 1000 kr. (Presentkortet till eleven på Wisbygymnasiet kommer från Järn AB Södertorg som även de sponsrar med 1000 kr).

Endast gymnasieskolor med kvalitetsmärkningen branschrekommenderad skola har tillgång till stipendiet och en elev per skola har valts ut.

Branschrekommenderad skola är en kvalitetsmärkning som BYN erbjuder gymnasieskolor med bygg- och anläggningsprogrammets inriktningar Anläggningsfordon, Husbyggnad samt Mark- och anläggning. Skolor som uppfyller kriterierna bedöms ha förutsättningar att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav.

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) är en samverkan mellan arbetsgivarorganisationerna Sveriges Byggindustrier och Maskinentreprenörerna samt fackförbunden Byggnads och SEKO Väg och ban. BYN:s verksamhet styrs av parternas yrkesutbildningsavtal.

Mer information om BYN-stipendiet:

Erika Hann, ansvarig kompetensförsörjningsfrågor Sveriges Byggindustrier (BI) Öst 08-587 147 02 eller erika.hann@sverigesbyggindustrier.se

Dokument

Om

Sveriges Byggindustrier
Sveriges Byggindustrier
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.sverigesbyggindustrier.se

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår huvuduppgift är att förbättra näringsvillkoren såväl för hela branschen som för de enskilda företagen. Målet är en attraktiv, sund och säker bygg- och anläggningsbransch.

Följ Sveriges Byggindustrier

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Byggindustrier

Regeringens lagförslag om entreprenörsansvar hotar svensk företagsamhet och nyföretagande13.2.2018 08:47Pressmeddelande

Sveriges Byggindustrier är starkt kritiska till regeringen Löfvens planerade lagförslag om entreprenörsansvar som förväntas presenteras på en pressträff idag, tisdag 13 februari. – Seriösa byggföretag ska inte betala för oseriösa aktörers dåliga beteende. Det är ett ekonomiskt hot mot främst små- och medelstora företag som riskerar slås ut på grund av osäkra förutsättningar. Lagförslaget hotar legitimiteten i den svenska modellen, samtidigt som den riskerar rubba ansvarsfördelningen och snedvrida konkurrensen, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef och vice vd för branschorganisationen Sveriges Byggindustrier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum