Örnsköldsviks Kommun

Stipendieutdelning på nationaldagen

Dela

I samband med nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendier för att uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarv, idrott, kultur och ledarskap.

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har nu utsett årets första stipendiater. De kommer att få ta emot sina stipendier under nationaldagsfirandet på Stora torget. (Arrangemanget börjar 12:45.) Friluftsstipendiet delas dock ut under Naturens dag lördag 18 augusti. Totalt kommer 90 000 kronor att delas ut.

I samband med utdelningen kommer även ett antal idrottare att få ta emot Mästerskapsstipendiet för väl genomförda idrottsprestationer under 2017. Mästerskapsstipendiet består av ett diplom och en minnesgåva.

Arne Söderströms Hembygdsstipendium på 30 000 kronor går till Åke Ottosson, Bredbyn
Motivering: ”För sitt mångåriga engagemang i Anundsjö Hembygdsförening. Åke har representerat föreningen i många sammanhang, inte bara av kulturhistorisk art. Han ingår bland annat i natur- och friluftsrådet. Åke är en stor tillgång för civilsamhället.”

Idrottsstipendiet på 15 000 kronor går till Tilda Johansson, Skorped (Anundsjö Skidskytteförening)Motivering: ”Tilda har visat på flera goda resultat i skidskyttespåren. Vi vill med denna utmärkelse stötta och uppmuntra henne i hennes fortsatta satsning som idrottare men också som förebild för unga medlemmar i Anundsjö Skidskytteförening och andra föreningar. Tilda, och tidigare stipendiater, visar att ambitiösa idrottsungdomar från Örnsköldsvik kan delta i konkurrens med andra duktiga ungdomar, i och utanför Sverige.”

Kulturstipendiet på 15 000 kronor går till Matilda Öberg, Mellansel
Motivering: ”För hennes talang, ambition och ålder. Matilda berikar Örnsköldsviks kulturliv bland annat genom att delta i orkesterlivet.”

Ledarstipendiet på 15 000 kronor går till Jan-Erik Backman, Gideå
Motivering: ”För hans engagemang att göra cykling tillgängligt, både för medlemmar i föreningen och för allmänhet, ung som gammal, genom sitt ideella arbete inom CK Örnen i dialog med kommunen och markägare.”

Friluftsstipendiet på 15 000 kronor (delas ut på Naturens dag 18 augusti)
Mottagare meddelas senare.

Mottagare Mästerskapsstipendiet

Niclas Svensson, ÖMK Rundbana: 1 SM-guld i Isracing 2017
Jennifer Täfvander, Skags Vattenskidklubb: 1 SM-guld vattenskidor, trick 2017
Cina Mohlin, Kubbe-Norrflärke IF: 1 SM-guld & 1 EM-brons i bänkpress 2017
Naib ilaldayev, Husums IF Brottningsklubb: 1 SM-guld i brottning, 86 kg, 2017
Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks Gymnastikklubb: 1 SM-guld i tunnband i Rytmisk gymnastik och 4 guld i Svenska Cupen 2017

Nyckelord

Kontakter

Maria Strömqvist, kultur- och fritidsförvaltningen 0660 - 887 82.

Bilder

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 55 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum