Örnsköldsviks Kommun

Stipendieutdelning på nationaldagen

Dela

I samband med nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendier för att uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarav, idrott, kultur och ledarskap.Totalt kommer 90 000 kronor att delas ut.

I samband med nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendier för att uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarav, idrott, kultur och ledarskap. Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett årets första stipendiater. De kommer att få ta emot sina stipendier under nationaldagsfirandet på Stora torget 6 juni. Firandet på torget beräknas börja klockan 13:00. Vid regn hålls arrangemanget i Flygelsalen, Torggatan 10.

Totalt kommer 90 000 kronor att delas ut. I samband med utdelningen kommer även ett antal idrottare att få ta emot Mästerskapsstipendiet för väl genomförda idrottsprestationer under 2018. Mästerskapsstipendiet består av ett diplom och en minnesgåva.

Arne Söderströms Hembygdsstipendium, 30 000 kronor, går till Ulvö Kapellag, museikommittén.
Motivering:” För deras gedigna arbete med att skapa Ulvö Museum och för att de genom dokumentation och förmedling oförtrutet sprider kunskap om Ulvöarnas kulturarv.”

Idrottsstipendiet, 15 000 kronor, går till Edvin Forslund, Bredbyn, Kubbe-Norrflärke IF.
Motivering: ”För hans goda resultat i styrkelyft, nationellt och internationellt. Vi vill med denna utmärkelse stötta och uppmuntra Edvins fortsatta satsning som idrottare. Vi vill också uppmärksamma hans ideella insatser inom föreningen Kubbe-Norrflärke IF. En förenings vars verksamhet och evenemang bidrar till att göra Örnsköldsviks kommuns landsbygd till en attraktivare plats att bo i och besöka.”

Kulturstipendiet, 15 000 kronor, går till dansgruppen SLEAK.
Motivering: ”För att de är en grupp ambitiösa och självorganiserade ungdomar som är goda ambassadörer inom sin genre. De har visat att de vill bidra till kulturlivet både genom att stötta varandra till att ta plats på scen och genom att visa sin dans i olika sammanhang.”

Ledarstipendiet, 15 000 kronor, går till Jennifer Pettersson, Örnsköldsvik. Motivering: ”För hennes engagemang för att förändra ledarskap och träningsmetoder inom gymnastiken. Vi vill med detta uppmärksamma Jennifers arbete med att utforma en verksamhet på barns villkor. Med ett skifte i fokus från resultat till viktigare frågor som glädje, lust och gemenskap. ”

Friluftsstipendiet, 15 000 kronor, delas ut under Naturens dag 17 augusti.
Mottagare meddelas senare.

Mästerskapsstipendiet

Martin Haarahiltunen, ÖMK Rundbana: 1 SM-guld,1 VM-silver i lag i isracing 2018. Niclas Svensson, ÖMK Rundbana: 1 VM-silver i lag i isracing 2018
Ove Ledström, ÖMK Rundbana: 1 VM-silver i lag i isracing 2018
Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks Gymnastikklubb: 3 SM-guld i rytmisk gymnastik 2018 – individuellt, lag och band.
Alma Wikström, Örnsköldsviks Gymnastikklubb: 1 SM-guld i lag i rytmisk gymnastik 2018.
Sandra Krantz, Örnsköldsviks Gymnastikklubb: 1 SM-guld i lag i rytmisk gymnastik 2018.
Jennifer Täfvander, Öviks Vattenskidklubb: 2 SM-guld i vattenskidor 2018, slalom och trick.
Astrid Moberg, IF Friska Viljor: 3 SM-guld i backhoppning, stor backe, normalbacke och normalbacke plast.
Cina Mohlin, Kubbe-Norrflärke IF:1 EM-brons i styrkelyft för veteraner 2018, 57 kg-klassen.
Sara Forsgren, OK Nolaskogsarna:1 VM-guld i skidorientering för veteraner 2018.
Naib ilaldayev, Husums IF Brottningsklubb: 1 SM-guld i brottning, Fri stil, 2018, 86 kg.

Mästerskapsstipendiet delas i vanliga fall inte ut till juniorer men kultur- och fritidsnämnden har vid årets stipendieutdelning valt att uppmärksamma tre juniorer vars prestationer resulterat i VM-guld:
Edvin Forslund, Kubbe-Norrflärke IF:1 VM-guld i bänkpress 2018, 93 kg-klassen.
Julia Näslund, Örnsköldsviks Innebandyförening: 1 VM-guld i innebandy 2018.
Max Wahlgren, MODO Hockey:1 VM-guld i ishockey 2019.

Nyckelord

Kontakter

Maria Strömqvist, samhällsbyggnadsförvaltningens kultur- och fritidsenhet, 073-274 12 63.

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum