Stockholms stad

Stockholm är Sveriges tredje miljöbästa kommun

Dela

Nu offentliggörs Aktuell Hållbarhets kommunranking som varje år kartlägger svenska kommuners miljöarbete. Stockholms stad knep i år bronsplatsen. Dessutom räknas Stockholms stad som den miljöbästa kommunen i kategorin storstad. 2018 var senaste gången Stockholm intog en pallplats i rankingen, nu delas prispallen med Helsingborg som tog förstaplats och Gävle som tog andraplats.

- Jag är mycket stolt över att Stockholms hållbarhetsarbete hamnar i topp i år. Stadens arbete med miljö- och klimat är brett då fokus ligger på att minska vår klimatpåverkan rejält samtidigt som vi satsar på minskad kemikalieanvändning, renare vatten och luft, biologisk mångfald och mycket mer. För att få saker att hända krävs att miljö- och klimatarbetet genomsyrar stadens alla verksamheter, vilket vi i Stockholm satt som högsta prioritet, säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad.

- Det är fantastiskt roligt att stadens miljöarbete uppmärksammas på detta sätt. Stockholm växer och vi ska vara en hållbar och attraktiv storstad för framtiden. Det krävs ett målmedvetet arbete för att nå våra ambitiösa miljömål och medarbetarnas kunskap och engagemang är helt avgörande. Samarbetet med Stockholms näringsliv, universitet och högskolor spelar också en viktig roll, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd.

Aktuell Hållbarhets kartläggning består av en enkät som skickas ut till alla landets kommuner. Kartläggningen gjordes för tolfte året i rad.

Bland annat har man ställt frågor om hur kommunen arbetar med klimatsmart mat, kommunens arbete med Agenda 2030 och hur man arbetar med klimatanpassningsfrågor.

Nyckelord

Kontakter

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stad markanvisar landmärke i Norra Djurgårdsstaden2.6.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden ska markanvisas genom ett anbudsförfarande. Detaljplanen möjliggör en byggnad på 90 meter från markplan där Gasklocka 4 tidigare stod. Huset som ska byggas på platsen kommer att kunna rymma ca 320 lägenheter och lokaler för verksamheter och en förskola i bottenvåningarna. Gasklocka 3, är planlagd för kulturändamål och kommer att upplåtas med tomträtt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum