Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Stockholm blir fullservicekontor när Clockwork nysatsar

Dela

Med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Svenskt Kvalitetsindex, är Clockwork en etablerad kvalitetsleverantör av bemanningstjänster. Fästet är starkt främst i Dalarna, Gävleborg, Norrland och Mälardalen. Nu tar Clockwork ett strategiskt viktigt steg och lanserar fullserviceerbjudande i Stockholm.

Clockworks arbete handlar inte om att maximera omsättning och säljsiffror, det handlar om att lyfta människor, företag och samhällen.
Clockworks arbete handlar inte om att maximera omsättning och säljsiffror, det handlar om att lyfta människor, företag och samhällen.

Under de senaste åren har Clockwork expanderat kraftigt. Nya kontor har öppnats, fler medarbetare har anställts och rekordmånga konsulter har sysselsatts i såväl små som stora bolag över hela landet. Att satsa på Stockholm är därför en naturlig del i Clockworks tillväxtstrategi.
– Stockholm är Nordens just nu största marknad för bemannings- och rekryteringstjänster. Vi har på senare år vuxit mycket i Mälardalen och Uppsala så Stockholm är ett självklart nästa steg. Målet är att Stockholm ska bli Clockworks enskilt största verksamhet, säger Clockworks vd Petter Lundgren.

Nygammal etablering
Trots att Stockholm bli en ny marknad när det gäller bemanningstjänster har Clockwork redan andra produkterbjudanden på plats. Ett av dem är verksamhetsområdet Skolbemanning och Rekrytering, en strategisk och pedagogisk HR-partner för skolor i framkant. Dessutom ingår Clockwork i den norska bemanningskoncernen OTIGA, sedan bolaget 2018 köpte upp 51 procent av aktierna i Clockwork. OTIGA har fram till nyligen haft fyra varumärken i Stockholm, vilka slagits ihop där Clockwork gått in som delägare. Nu byter den verksamheten varumärke och går in under Clockwork för att bättre kunna utnyttja Clockworks resurser, kompetens och erfarenhet.
– Vår Stockholmsetablering är på så sätt inte ny, vi har medarbetare som jobbat med bemanningstjänster i Stockholm i många år och som tack vare det känner till arbetsmarknadens förutsättningar. På Clockworks Stockholmskontor jobbar redan sju medarbetare från Skolbemanning, och med de åtta som nu följer från OTIGA in i Clockwork blir Stockholmskontoret nu ännu starkare. Vårt kontor ligger centralt i första Hötorgsskrapan.

En okrånglig partner
I december 2022 firar Clockwork tio år som bolag. Clockwork finns nu på 21 orter med snart 150 medarbetare. Nu, precis som då, är de personliga relationerna till kunderna det som bygger hela Clockworks affär.
– Vi värnar om okomplicerade arbetsprocesser och vi vet att affärer görs mellan människor. Vårt arbete handlar inte om att maximera omsättning och säljsiffror, det handlar om att lyfta människor, företag och samhällen. Därför brukar vi säga att vi är i ”bättre framtids-branschen”, snarare än bemanningsbranschen. Med det menar vi att vi identifierar, utvecklar och tillhandahåller möjligheter till en bättre framtid för såväl medarbetare och kandidater som kunder och samarbetspartners säger Petter Lundgren.


Hållbarheten prioriterad

Andra viktiga kärnfrågor för Clockwork, utöver att värna om det personliga bemötandet, är hållbarhet. Som tjänstebolag är den sociala hållbarheten prioriterad för Clockwork, eftersom det är där man anser att man kan göra störst skillnad. Några av Clockworks mål är att öka integrationen, minska utanförskapet och bidra till jämställdhet på alla nivåer av näringslivet.

– Statistiken visar att ju högre upp i organisationer man kommer, desto mindre jämställt är det. I många styrelser och ägarkonstellationer ser det rent katastrofalt ut, medan det kan vara helt okej när det gäller personal i produktion och chefer i mellanskiktet. Vårt verktyg för att uppnå ett mer jämställt näringsliv är bland annat att hjälpa företag att få fler kvinnor i ledande befattningar.

2020 tog Clockwork fram sin första hållbarhetsrapport – inte för att de måste utan för att de vill.
– Sedan 2018 är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001, men vi tycker att vi kan bidra med mer än vad standarden kräver. Under 2020 utvecklade och intensifierade vi vårt hållbarhetsarbete. Vår ambition är att vara det självklara valet för alla som vill jobba för ett mer hållbart, jämställt och inkluderande näringsliv, avslutar Petter Lundgren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Clockworks arbete handlar inte om att maximera omsättning och säljsiffror, det handlar om att lyfta människor, företag och samhällen.
Clockworks arbete handlar inte om att maximera omsättning och säljsiffror, det handlar om att lyfta människor, företag och samhällen.
Ladda ned bild

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Göteborg i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum