Stockholms stad

Stockholm firar Parkernas dag

Dela

På lördag är det åter dags för Parkernas dag. Parker runt om i staden invigs eller fylls med aktiviteter som fågelskådning, fotoutställning, dramalek, utomhusträning och guidade vandringar.


Stockholms grönska är unik för en storstad och ger invånarna viktiga möjligheter till rekreation. Sedan flera år bjuder Stockholms stad in till Parkernas dag i augusti, ett evenemang som firas med händelser i flera av stadens parker. 

Parkernas dag den 26 augusti äger rum i de flesta av Stockholms stads stadsdelar och bjuder på roliga och intressanta aktiviteter för både vuxna och barn. Programmet för Parkernas dag ser olika ut i varje stadsdel, men ger på alla platser information och inspiration till framtida besök i stadens grönska. Dagen ger också tillfällen att träffa några av de som jobbar med Stockholms parker samt lära sig mer om stadens satsningar på naturområden och lokala projekt i stadsdelarna.

- Vi vet att stockholmarna sätter stort värde på parker och många av de medborgarförslag som lämnas in handlar om parkmiljöer, säger stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac.  

- Alla invånare ska ha tillgång till natur och grönska, och nu när Stockholm växer mer än någonsin behöver staden ännu tydligare lyfta fram Stockholms gröna värden, säger hon.

Aktiviteter i stadsdelarna på Parkernas dag

Följande stadsdelar i Stockholms stad arrangerar aktiviteter på Parkernas dag:

Bromma

Enskede-Årsta-Vantör

Farsta

Hägersten-Liljeholmen

Hässelby-Vällingby

Kungsholmen

Norrmalm

Rinkeby-Kista

Skärholmen

Spånga-Tensta

Södermalm

Älvsjö

Östermalm

Stadsdelarnas program för Parkernas dag finns att läsa på stockholm.se/parkernasdag

Vad:
 Parkernas dag 2017

När: Lördag den 26 augusti

Var: I flera av stadens parker

Presskontakt:
Erik Söderberg, pressansvarig

erik.soderberg@stockholm.se

Trafikkontorets pressnummer: 08-508 26 282

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum