Grafiska Företagen

Stockholm, Göteborg och Dalarna vinnare i Screen 2019

Dela

Under onsdagen var det vernissage för affisch-tävlingen Screen 2019. Fem Stockholmsstudenter, tre från Göteborg och två från Dalarnas högskola fick se sina bidrag utses till vinnare.

Det var fullsatt i Forsbergs skolas galleri på Södermalm i Stockholm när Screen 2019 avgjordes under onsdagskvällen.

Årets tema var Do it yourself(gör det själv) och de vinnande bidragen var bland annat motiv av en knytblus, ett verktyg och extremt användbar pinne, allt utifrån ämnet och med endast tre färger. Många bidrag fick med frustrationen som kan uppstå av göra det själv-lösningar. 114 studenter från några av Sveriges bästa konst- och designskolor var med och tävlade.

De vinnande studenterna presenterades vid en ceremoni och fick ett stort diplom. I priset ingår 20 upptryckta affischer som studenterna får göra vad de vill med.

Vernissagen ägde rum på Forsbergs skola vid Zinkensdamm i Stockholm. Alla tävlingsbidragen visades upp för för besökare under onsdagskvällen. Under torsdagen får vinnarna signera alla upptryckta exemplar i Näringslivets hus.

Screen är en årlig affischtävling av FESPA Sweden för Sveriges ledande design- och konstskolor i syfte att ge studenterna ökad insikt om affischkonsten och screentryckets kvalitéer. Bidragen bedöms av en professionell jury och de tio bästa bidragen, de som bäst utnyttjat screentryckets möjligheter och har den affischverkan som affischkonsten kännetecknas av, screentrycks.

Alla vinnare

Stefani Latinovic, Forsbergs (Stockholm) med Den fantas(i)tiska pinnen
Filip Svensson, Beckmans (Stockholm) med Det är inte lätt när det är svårt
Sanna Andersson, Högskolan Dalarna (Borlänge) med Frustration
Julia Lindberg, Yrgo (Göteborg) med Knytblusen
Marie Sandahl, Forsbergs (Stockholm) med Hunden
Fanny Axelsson, HDK (Göteborg) med Pyssel
Alice Engren, Medieinstitutet (Stockholm) med Ny
Sanna Granqvist – Yrgo (Göteborg) med Stilla påminnelse
Björn Frykmo, Högskolan Dalarna (Borlänge) med Skolstrejk
Hanna Josgård, Forsbergs(Stockholm) med Mitt undre liv 

Juryn

Daniel Carlsten
Lars Liljendahl
Mika Nilsson
Susanna Nygren Barrett
Johan Soovéer

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Grafiska Företagen
Grafiska Företagen
Storgatan 19
Stockholm

http://www.grafiska.se

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska industrin. Våra drygt 400 medlemsföretag med ca 12 000 anställda utvecklar, förpackar och distribuerar budskap för hela samhället.

Den grafiska industrin som omsätter ca 38 miljarder kronor har en viktig uppgift i marknadsekonomin, demokratin och i utbildningen. Grafiska Företagen inspirerar till nytänkande för ökad konkurrenskraft.

 

Följ Grafiska Företagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grafiska Företagen

Avtalsyrkanden växlade mellan Grafiska Företagen och GS-facket20.12.2019 08:55:44 CETPressmeddelande

I dag växlade Grafiska Företagen avtalsyrkanden med sin motpart GS-facket. Avtalen som ska förhandlas med GS-facket är Infomedia- och Förpackningsavtalen. För Grafiska Företagen är det viktigt att slå vakt om de svenska företagens konkurrenskraft. Eftersom alla konjunkturindikatorer pekar nedåt måste det finnas en återhållsamhet i löneökningstakten för att svenska företag ska kunna bibehålla och stärka sin konkurrenskraft.

Ohållbart för tryckerier att konkurrera med statliga Postnord14.6.2019 13:46:57 CESTPressmeddelande

I går presenterade "Arena för framtidens distribution" sin rapport med politiska förslag för ökad konkurrens och mångfald på produktions- och distributionsmarknaden. I rapporten skriver man att Postnord expanderat sin verksamhet på ett sätt som motverkar olika marknaders konkurrens. Förslagen som läggs fram handlar om att begränsa Postnords möjligheter att fritt expandera utanför sitt huvuduppdrag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum