Stockholms stad

Stockholm har fått sina första hybridgräsplaner

Dela

De gröna mattorna har nu rullats ut på stadens nya fotbollsplaner på Gärdet. Och det är inte vilka mattor som helst. Till våren kommer barn och ungdomar i Stockholm att kunna spela fotboll på hybridgräs, liknande det som finns på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien. Dessutom innehåller hybridgräset endast tio procent mikroplaster, jämfört med vanligt konstgräs.

Hybridgräset rullas ut. Foto: Pye Seaton.
Hybridgräset rullas ut. Foto: Pye Seaton.

Hybridgräs är en blandning av naturgräs och konstgräs, som klarar nästan tre gånger högre belastning än naturgräs. Det håller längre, förlänger träningssäsongen och ger därmed fler speltimmar jämfört med vanliga naturgräsplaner.

– Jag är stolt över att vi äntligen färdigställt de första hybridgräsplanerna i Stockholm och jag tycker att vi varit innovativa under arbetet. Att lägga konstgräs på den här platsen hade aldrig varit ett alternativ, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Hybridgräsplanerna är de nordligaste i Europa och gräset är av liknande slag som det på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien.

– Två nya fotbollsplaner i innerstaden är precis vad Stockholm, som har brist på idrottsytor, behöver. Hybridgräsplanerna på Gärdet kommer få stor betydelse för föreningslivet och idrotten, särskilt för barn och unga, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd Stockholms stad.

De nya hybridgräsplanerna är de första i sitt slag i Stockholm och ligger utmed Sandhamnsgatan i närheten av Kampementsbadet. Runt spelplanerna finns stängsel och belysning. Den största delen av sportfältet är fortfarande öppet parklandskap. Hybridgräsplanerna har kostat 31 mnkr att uppföra.

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

Tel:08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Hybridgräset rullas ut. Foto: Pye Seaton.
Hybridgräset rullas ut. Foto: Pye Seaton.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum